• Politička sporenja oko humanitarne akcije

    DS kritikuje lokalnu vlast

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Portparolka Demokratske stranke (DS) u Zrenjaninu Alisa Kockar kritikovala je danas humanitarnu akciju Centra za pomoć i rehabilitaciju osoba sa posebnim potrebama „Kuća svetlosti“, ocenjujući da se radi o neozbiljnom sprovođenju vlasti u gradu. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac (SNS) istakao je da će od „Kuće svetlosti“ tražiti izveštaj o utrošenim sredstvima, koji će biti predstavljen građanima.

    Portparolka zrenjaninskih demokrata Alisa Kockar
    Portparolka zrenjaninskih demokrata Alisa Kockar

    Alisa Kockar je optužila lokalnu samoupravu da je podržala sumnjivu akciju organizacije iz Beograda, koja je poslala svoje uplatnice građanima Zrenjanina zajedno sa računima za sistem objedinjene naplate.

    Kockar je dodala da se lokalna samouprava nije oglasila ni nakon više oštrih reakcija Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih Zrenjanina i Saveza slepih Vojvodine, koje su kritikovale akciju.

    – Zrenjaninske demokrate se pitaju da li je moguće da više od 30.000 građana dobije blanko uplatnice preko SON-a, da Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“ odgovornost prebacuje na gradonačelnika, da se do Centra koji je, pritom, iz Beograda ne može doći, a da se i dalje govori o ozbiljnom obavljanju vlasti u Zrenjaninu? Teško – poručila je portparolka zrenjaninske DS.

    Santovac: Tražiću izveštaj od „Kuće svetlosti“

    Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da će tražiti od „Kuće svetlosti“ izveštaj o utrošku sredstava, koja su skupljena u Zrenjaninu.

    – Grad nema zakonsku obavezu na to, ali ima moralnu i taj izveštaj ćemo predstaviti građanima, jer sve što se radi mora biti transparentno. Za sve ostale insinuacije u vezi sa tim centrom, postoje nadležne institucije, koje pozivamo da ispitaju njegov rad – istakao je Santovac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika