• Političarke zaratile zbog Skupštine

    ZRENJANIN – Poslednja sednica Skupštine grada Zrenjanina, održana u ponedeljak, bila je glavna tema ovonedeljnih stranačkih konferencija za novinare, sa kojih su, ponovo, razmenjene optužbe između opozicije i vlasti. Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislava Jovanov poručila je da aktuelna lokalna vlast, i pored javnih osuda svih opozicionih partija i vidnog nezadovoljstva […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Poslednja sednica Skupštine grada Zrenjanina, održana u ponedeljak, bila je glavna tema ovonedeljnih stranačkih konferencija za novinare, sa kojih su, ponovo, razmenjene optužbe između opozicije i vlasti.

    Branislava Jovanov
    Branislava Jovanov

    Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislava Jovanov poručila je da aktuelna lokalna vlast, i pored javnih osuda svih opozicionih partija i vidnog nezadovoljstva građana, nastavlja kontinuirano i složno da radi samo dve stvari – da ukida demokratske principe lokalnog parlamenta i da rasipa novac.

    – Peti put zaredom se zakazuje hitna sednica Skupštine grada, da bi se ozvaničili interni dogovori nekolicine vodećih funkcionera SNS-a. Gradsko zemljište se nudi budzašto, samo da bi se u predizbornu kampanju ušlo sa navodnim „investitorima“ i obećanjima o hiljadama radnih mesta – istakla je Jovanov i napomenula da su ligaši došli do informacije od javnog značaja po kojoj je nedavni koncert „Riblje čorbe“ plaćen 1,5 miliona dinara tako da je, uz prethodnih 2,9 miliona, samo na zabavu potrošeno 4,4 miliona dinara iz gradske kase.

    Alisa Kockar
    Alisa Kockar

    Portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke Alisa Kockar takođe je kritikovala hitno sazivanje sednica lokalnog parlamenta.

    – Najvažnije stvari se odrađuju na brzinu, bez pripreme i razmišljanja o posledicama. Pitanje investicija se cepka na tri vanredne sednice umesto da se temeljno razmotri na jednoj redovnoj i izgleda da o najvažnijim pitanjima treba da odluče dva čoveka, a od mogućnosti korupcije se ne treba zaštiti – istakla je ona.

    Na ove optužbe odgovorila je odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Božana Češljarev koja je poručila da u Poslovniku, u članu 122, jasno piše da se po hitnom postupku može sazvati sednica, odnosno, doneti akt kojim se regulišu pitanja i odnosi za čije uređivanje postoji neodložna potreba.

    Božana Češljarev
    Božana Češljarev

    – Za nepoznavanje Ustava, zakona i iznošenje opozicionog nestručnog tumačenja u javnost, poznate su skupštinske kaznene mere. Strašno je da opozicija ne poznaje osnovne stavke za normalno funkcionisanje ozbiljnog organa poput Skupštine grada. Da SNS konkretno i konstruktivno rešava sva pitanja i probleme koji su od vitalnog značaja za bolji život naših sugrađana govore neodložne i hitne sednice koje su preduslov za rešavanje problema nezaposlenosti i uključivanje ozbiljnih investitora u privredni život grada – odgovorila je Češljarev.

    Ona je podsetila da su u prethodnom periodu potpisani ugovori sa mnogobrojnim kompanijama koje će otvoriti ili proširiti proizvodne pogone.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Vidi nova napredna PR-ka! Pa do juče je bila odbornik LSV i pljuvala po naprednjacima i sada se prodala za obećanje da će dobiti posao i pljuje po opoziciji. Pametnom dosta. Osim što to govori o moralnom integritetu preletačice, još više govori o krizi u zr sns-u, gde niko više ne želi da izlazi u javnost da bi branio tu sklepanu hordu neznalica i lopova poslednje vrste…osim Božane i naravno Santovca- karikatura koje posle lokalnih izbora više nikada nećemo više morati da gledamo.

    2. Vidi nova napredna PR-ka! Pa do juče je bila odbornik LSV i pljuvala po naprednjacima i sada se prodala za obećanje da će dobiti posao i pljuje po opoziciji. Pametnom dosta. Osim što to govori o moralnom integritetu preletačice, još više govori o krizi u zr sns-u, gde niko više ne želi da izlazi u javnost da bi branio tu sklepanu hordu neznalica i lopova poslednje vrste…osim Božane i naravno Santovca- karikatura koje posle lokalnih izbora više nikada nećemo više morati da gledamo.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]