• Pokret Dosta je bilo podseća na problem sa obilaznicom oko grada

    Pokret Dosta je bilo podseća da se godinama unazad obećava izgradnja, to jest završetak obilaznice, čime bi se drastično smanjila opterećenja u gradskom jezgru, ubrzao protok, smanjila buka koja je u prošloj godini premašila dozvoljene vrednosti, zaštitili građani uticaja transporta a samim tim i sačuvala postojeća infrastruktura.   – U gradu je evidentan određeni broj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokret Dosta je bilo podseća na problem sa obilaznicom oko grada

    Pokret Dosta je bilo podseća da se godinama unazad obećava izgradnja, to jest završetak obilaznice, čime bi se drastično smanjila opterećenja u gradskom jezgru, ubrzao protok, smanjila buka koja je u prošloj godini premašila dozvoljene vrednosti, zaštitili građani uticaja transporta a samim tim i sačuvala postojeća infrastruktura.

     

    – U gradu je evidentan određeni broj dece i građana koji voze rolere. U ovakvim stanjima biciklističkih staza i trotoara ovaj vid zanimacije je prosto nemoguć. Čak i sama šetnja tim istim putevima predstavlja više avanturu nego zadovoljstvo. Svedoci smo da je grad u stanju raspada. Skoro da ne postoji ulica koja nema veća ili manja oštećenja. To svakako ne možemo zameriti nosiocima vlasti. Uticaj vremenskih prilika, eksploatacija i kvalitet izvođenja radova uzimaju danak – navodi Igor Ratković iz Pokreta Dosta je bilo.

     

    Ono što se zamera lokalnoj vlasti, ističe Ratković, jeste to što se taj problem ne rešava.

     

    – Zašto su na putevima saobraćajne prepreke i obaveštenja već mesecima unazad? Kada i dođe do popravke i rekonstrukcije, svedoci smo da se neka količina „izlopata“ i ostavlja tako. Značajan štetni uticaj ima i izvođenje bilo kojih radova koji zahtevaju skidanje jednog dela trotoara i asfalta. Izvođači radova su u obavezi da stanje dovedu u prvobitno ali zakrpa na zakrpu i uništavanje celine sigurni su recept za brzu deterioraciju. E, to je odgovornost nosilaca vlasti i lica koja su zadužena za održavanje – zaključuje Ratković.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]