• POKRAJINA I GRAD ZAJEDNO SPREMAJU VELIKE PROJEKTE

    ZRENJANIN – Pokrajinska vlada i Grad Zrenjanin u ovoj i sledećoj godini će pripremiti čitav niz zajedničkih projekata koji će povećati kvalitet života u ovom gradu – izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović prilikom današnje posete Zrenjaninu. On je posetio Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ gde se, parama iz Pokrajine, gradi jedna od angio-sala […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POKRAJINA I GRAD ZAJEDNO SPREMAJU VELIKE PROJEKTE

    ZRENJANIN – Pokrajinska vlada i Grad Zrenjanin u ovoj i sledećoj godini će pripremiti čitav niz zajedničkih projekata koji će povećati kvalitet života u ovom gradu – izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović prilikom današnje posete Zrenjaninu. On je posetio Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ gde se, parama iz Pokrajine, gradi jedna od angio-sala u Vojvodini, kao i gradski stadion.

     

    igor-mirovic

     

    Mirović, koji se sastao sa zrenjaninskim gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, kazao je da je ovom prilikom dogovoreno da se zajedničkim snagama u potpunosti rekonstruiše stadion u Karađorđevom parku, na kojem bi bila izgrađena moderna atletska staza i rasveta.

     

    – Razgovarali smo i o čitavom nizu komunalnih projekata i o uređenju kompleksa jezera u gradu. Takođe, dali smo nalog upravi Opšte bolnice da intenzivira sve projekte koji se tiču održavanja, ali i rekonstrukcije pojedinih blokova. Ne možemo da dozvolimo da jedna tehnički dobro uređena bolnica nema sistem za klimatizaciju, ili da prokišnjava krov. To moramo hitno da menjamo i zato smo dali nalog da se pripremaju projekti za sve te stvari koje možemo uraditi sa malo sredstava, a koje puno znače ovoj zdravstvenoj ustanovi – naveo je Mirović.

     

    Mirović je najavio da će tokom septembra ili oktobra uslediti druga zajednička sednica Pokrajinske vlade i Vlade Srbije, na kojoj će biti razmatrani projekti od interesa za lokalne samouprave u celoj Vojvodini, a u kojima može da učestvuje i Republika.

     

    – Moram da priznam da veliki broj ministarstava i Vlada Republike Srbije već učestvuju i u projektima u Zrenjaninu i to je dobar primer podele i finansijskog i organizacionog tereta, kako bi se zajednički, kroz jednu koordinisanu politiku, intervenisalo i poboljšalo stanje i u delu zdravstvenog sektora, u ustanovama socijalnog staranja, obrazovanju, ali i u komunalnoj infrastrukturi – napomenuo je Mirović.

     

    Predsednik Pokrajinske vlade je primetio da Zrenjanin napreduje i da u ovaj grad stiže dosta investitora, dodajući da se očekuju i neki novi, o kojima dosad nije bilo reči u javnosti. Kako je naveo, zbog toga će Zrenjanin dobiti pomoć Pokrajine za uređenje komunalne infrastrukture.

     

    – Ono što je dobro u Zrenjaninu jeste da ima projektnu spremnost, što znači da su lokalna samouprava, gradonačelnik i njegovi saradnici spremni da za kratko vreme pripreme projekte i da onda zajednički tragamo za izvorima finansiranja – kazao je Mirović.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je napomenuo da u poslednjih godinu dana nije bilo pokrajinskog sekretara koji bar jedanput nije posetio grad na Begeju, dodajući da je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović to učinio dva puta. Janjić je primetio da je to velika razlika u odnosu na neki prethodni period.

     

    – Siguran sam da će, zahvaljujući zajedničkim snagama, stadion u Karađorđevom parku već sledećeg leta biti skroz drugačiji i verujem da ćemo uspeti da organizujemo velika atletska takmičenja. To je ono što velika većina Zrenjaninaca očekuje – rekao je Janjić, zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na razumevanju i na učešću i u ostalim projektima.

     

    Osim Mirovića, Zrenjanin su danas posetili i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Nije potrebno da nas svi ti likovi posećuju, već je potrebno da se Zrenjaninu vrati sav opkjačkan novac, pa nam nebi trebala ničija milostinja. Ovako, oni samo obećavaju i naravno prodaju nam maglu, a od projekata nema ništa. Ova priča se ponavlja po ko zna koji put. Gosn.Janjiću obilaznica je prioritet pošto su nam sve ulice preorane i uništene od teških kamiona. Priča o obilaznici traje već 10godina i kao što vidimo, ništa od toga. Bilo bi lepo da kažete građanima u čemu je problem, ali bez laži i nebuloza!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]