• Pisac Siniša Kovačević i student Petar Mitov obratili se Zrenjanincima

    Dramski pisac Siniša Kovačević i student Petar Mitov obratili su se večeras učesnicima sedmog po redu protesta „1 od 5 miliona“ u Zrenjaninu.   Kao i ranijih nedelja, protest je počeo ispred zgrade Robne kuće, a nakon obraćanja govornika, učesnici protesta su se zaputili u protestnu šetnju.   Student Pravnog fakulteta Petar Mitov iz Beograda […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pisac Siniša Kovačević i student Petar Mitov obratili se Zrenjanincima

    Dramski pisac Siniša Kovačević i student Petar Mitov obratili su se večeras učesnicima sedmog po redu protesta „1 od 5 miliona“ u Zrenjaninu.

     

    Kao i ranijih nedelja, protest je počeo ispred zgrade Robne kuće, a nakon obraćanja govornika, učesnici protesta su se zaputili u protestnu šetnju.

     

    Student Pravnog fakulteta Petar Mitov iz Beograda kazao je da ga mnogi pitaju zašto učestvuje na ovim protestima.

     

    – Mnogi me pitaju: „Petre, šta će ti to, da svake subote, već četvrt godine, izlaziš i šetaš“. Ja im kažem – ne mogu da izdržim, da sve što učim na fakultetu gubi smisao zbog jednog čoveka – Aleksandra Vučića – rekao je Mitov, koji je uputio oštre kritike na račun predsednika Srbije.

     

    Siniša Kovačević je naglasio da je hrabrost ljudi u manjim gradovima svedena na individuu.

     

    – Mi smo u Beogradu masa. Vi ste ovde sa svojim imenima, prezimenima i radnim mestima. I zato vam čestitam na hrabrosti! Šta mi to tražimo? Malo pravde i mnogo slobode. Ništa drugo. Tražimo pravedne izbore u kojima se glas neće kupovati za jednu crvenu i flašu pelinkovca – poručio je Kovačević.

     

    On je kritikovao i aktuelnu državnu politiku prema Kosovu, a govor je završio rečima: „Živela Vojvodina, živeo Zrenjanin, živela Srbija“.

     

    protest 1 od 5 miliona
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]