Politika Vesti Zrenjanin

Pisac Siniša Kovačević i student Petar Mitov obratili se Zrenjanincima

siniša kovačević
Foto: Zoran Bogaroški

Dramski pisac Siniša Kovačević i student Petar Mitov obratili su se večeras učesnicima sedmog po redu protesta “1 od 5 miliona” u Zrenjaninu.

 

Kao i ranijih nedelja, protest je počeo ispred zgrade Robne kuće, a nakon obraćanja govornika, učesnici protesta su se zaputili u protestnu šetnju.

 

Student Pravnog fakulteta Petar Mitov iz Beograda kazao je da ga mnogi pitaju zašto učestvuje na ovim protestima.

 

– Mnogi me pitaju: “Petre, šta će ti to, da svake subote, već četvrt godine, izlaziš i šetaš”. Ja im kažem – ne mogu da izdržim, da sve što učim na fakultetu gubi smisao zbog jednog čoveka – Aleksandra Vučića – rekao je Mitov, koji je uputio oštre kritike na račun predsednika Srbije.

 

Siniša Kovačević je naglasio da je hrabrost ljudi u manjim gradovima svedena na individuu.

 

– Mi smo u Beogradu masa. Vi ste ovde sa svojim imenima, prezimenima i radnim mestima. I zato vam čestitam na hrabrosti! Šta mi to tražimo? Malo pravde i mnogo slobode. Ništa drugo. Tražimo pravedne izbore u kojima se glas neće kupovati za jednu crvenu i flašu pelinkovca – poručio je Kovačević.

 

On je kritikovao i aktuelnu državnu politiku prema Kosovu, a govor je završio rečima: “Živela Vojvodina, živeo Zrenjanin, živela Srbija”.

 

protest 1 od 5 miliona
Foto: Zoran Bogaroški

 

Podeli članak
sinovoz
FAM