Politika

Otvorena kancelarija Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

kancelarija Zajednice Srba

U Zrenjaninu je otvorena kancelarija Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i nalazi se u Jevrejskoj ulici broj 3.

 

„Ni vremenske neprilike nisu sprečile članove Zajednice da prisustvuju istorijskom okupljanju Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Zrenjaninu. Cilj okupljanja je borba za prava prognanih i izgnanih lica sa područja bivše SFRJ. Radićemo i na međusobnom privrednom, ekonomskom, društvenom i kuluturnom povezivanju članova Zajednice. Naravno, kao osnovo načelo je porodica, kao temelj opstanka i ostanka na ovim prostorima“, poručuju iz novoformirane kancelarije Zajednice.

 

– Mi, Srbi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mnogo smo, naročito u prethodna dva veka, dali Srbiji u miru i u ratovima. Najveći smo stradalnici ratova vođenih u prošlom veku i najugroženiji deo srpskog naroda. Sada se udružujemo, s namerom da postanemo istinska politička snaga. Bićemo snaga koja će predstavljati interese i zalagati se za ostvarivanje prava ljudi koji su u više navrata, našavši se u smrtnoj opasnosti, bili primorani da utočište potraže u Srbiji – reči su predsednika Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Branislava Švonje.

 

Radno vreme kancelarije biće od 8 do 15 časova.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz