• Otvorena kancelarija Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

    U Zrenjaninu je otvorena kancelarija Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i nalazi se u Jevrejskoj ulici broj 3.   „Ni vremenske neprilike nisu sprečile članove Zajednice da prisustvuju istorijskom okupljanju Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Zrenjaninu. Cilj okupljanja je borba za prava prognanih i izgnanih lica sa područja bivše […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena kancelarija Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

    U Zrenjaninu je otvorena kancelarija Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i nalazi se u Jevrejskoj ulici broj 3.

     

    „Ni vremenske neprilike nisu sprečile članove Zajednice da prisustvuju istorijskom okupljanju Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Zrenjaninu. Cilj okupljanja je borba za prava prognanih i izgnanih lica sa područja bivše SFRJ. Radićemo i na međusobnom privrednom, ekonomskom, društvenom i kuluturnom povezivanju članova Zajednice. Naravno, kao osnovo načelo je porodica, kao temelj opstanka i ostanka na ovim prostorima“, poručuju iz novoformirane kancelarije Zajednice.

     

    – Mi, Srbi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mnogo smo, naročito u prethodna dva veka, dali Srbiji u miru i u ratovima. Najveći smo stradalnici ratova vođenih u prošlom veku i najugroženiji deo srpskog naroda. Sada se udružujemo, s namerom da postanemo istinska politička snaga. Bićemo snaga koja će predstavljati interese i zalagati se za ostvarivanje prava ljudi koji su u više navrata, našavši se u smrtnoj opasnosti, bili primorani da utočište potraže u Srbiji – reči su predsednika Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Branislava Švonje.

     

    Radno vreme kancelarije biće od 8 do 15 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]