• Osvanuli plakati „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“!

    U Zrenjaninu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“.   Plakate, koji su primećeni i u Novom Bečeju, potpisala je organizacija „Mlada Vojvodina“, a uz potpis je i zvezda petokraka.   Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osvanuli plakati „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“!

    U Zrenjaninu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“.

     

    Plakate, koji su primećeni i u Novom Bečeju, potpisala je organizacija „Mlada Vojvodina“, a uz potpis je i zvezda petokraka.

     

    Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region. U Novom Sadu se danas i sutra brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obeležava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

     

    Organizacija „Mlada Vojvodina“ ranije je saopštila da su oni „revolucionarni republikanski pokret, koji nije zvanično registrovan, a okuplja mlade iz petnaestak mesta u Vojvodini, kojima je dosta kilavih i mlakih autonomaških političara“.

     

    Široj javnosti su postali poznati kada su, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisali grafite „Vojvodina = Katalonija“ u više gradova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

      1. „KULTURNOG“ LI IZRAŽAVANJA, NEDOLIČNOG OVIH PROSTORA!
        ONAJ KO NE VOLI VOJVODINU-NIJE VOJVOĐAN!!!
        Prekor iz Elemira!

    Komentari su zatvoreni.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]