Osvanuli grafiti mržnje upereni protiv Albanaca, LSV oštro osudila incident
Politika

Osvanuli grafiti mržnje upereni protiv Albanaca, LSV oštro osudila incident

grafiti mržnje

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da su ovog vikenda, na kući u zrenjaninskom naselju Šumica, osvanuli grafiti mržnje. Grafiti su ispisani na objektu koji se nalazi preko puta pekare, a upereni su protiv pripadnika albanske nacionalne zajednice. LSV je oštro osudila ove grafite.

 

– Da li su građani koji ovde žive, privređuju i plaćaju porez državi, a pripadnici su neke od manjinskih zajednica, manje vredni od pripadnika većinskog naroda? Ovo nije Zrenjanin i ne smemo dozvoliti da naš grad postane ovakav! Mržnja i pozivanje na nasilje ne smeju se tolerisati – poručio je Dejan Čapo, predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

 

Čapo je istakao da su u Zrenjanin dobrodošli svi, bez obzira odakle dolaze i kojoj naciji ili veri pripadaju.

 

– Preko dvadeset nacija, četiri službena jezika i bogato kulturno – istorijsko nasleđe su ono po čemu se Zrenjanin izdvaja. Naše bogatstvo je upravo u različitostima i to je ono što prevazilazi sve politike i partije. Zato pozivamo predstavnike lokalne vlasti da preuzmu odgovornost i učine sve da pokažu da ovakvi događaji ne predstavljaju pravu sliku našeg grada, već kriminalni i vandalski čin pojedinaca – naveo je Čapo.

 

grafiti mržnje

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz