• Oštra polemika na skupštinskom zasedanju

    Vlast i opozicija opet u klinču

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Oštra polemika između odbornika vladajuće koalicije i opozicije obeležila je današnje, jednočasovno zasedanje Skupštine grada, na kojem se raspravljalo o građevinskom zemljištu i njegovom otuđenju zarad izgradnje novih proizvodnih pogona.

    Za odluke glasala samo vladajuća koalicija
    Za odluke glasala samo vladajuća koalicija

    Predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Goran Kaurić poručio je sa skupštinske govornice da je sednica lokalnog parlamenta, po šesti put, sazvana po hitnom postupku i da vlast ne reaguje na proteste opozicije koja se protivi takvom načinu rada. On je naglasio da ne postoji ni jedan element sa sazivanje sednice po hitnom postupku.

    Nadovezao se odbornik Predrag Jeremić koji je ocenio da je bilo dovoljno vremena da se sednica sazove na normalan način, uz napomenu da Skupština ne može da bude pod dominantnim uticajem izvršne vlasti.

    Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Tibor Vaš je dodao da nije korektno da opozicija, na hitno sazvanim sednicama, nije u mogućnosti da predlaže dopunu dnevnog reda, zbog čega su ligaši izrazili oštro negodovanje.

    Replicirala im je odbornica Srpske napredne stranke Božana Češljarev rečima da Skupština radi u skladu sa Poslovnikom.

    – Vaš zadatak je da kritikujete, a naš je da probleme u gradu rešavamo hitno i efikasno – poručila je ona opoziciji, na šta je reagovao Kaurić, navodeći da Božana Češljarev ima najmanje moralnog prava da govori o tome, jer je izabrana na listi LSV, a govori u ime SNS.

    Kaurić je, takođe, kazao da vlast govori o virtuelnim investitorima koji se pojave samo na papiru, a zatim nestanu.

    – Vi biste mogli da nam kažete koje ste investitore doveli u periodu od 2008. do 2012. godine, u vreme kada ste bili zamenik gradonačelnika Zrenjanina. Baš zato što tada i nije bilo investicija sada ste opozicija – odgovorio je Kauriću šef odborničke grupe SNS-a Oliver Mitrović.

    Janjić: Investitori ne smeju da čekaju
    Janjić: Investitori ne smeju da čekaju

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je poručio da su investicije i nova radna mesta „prioritet svih prioriteta“ i da se oko toga moraju usaglasiti i vlast i opozicija.

    – U svakodnevnim smo pregovorima sa raznim investitorima i moramo da se pokažemo kao veoma ozbiljna i brza administracija. Utakmica je velika, mnoge opštine i gradovi nude štošta investitorima, a mi hoćemo da budemo, uostalom i jesmo, najbolja lokalna samouprava za investiranje. Naša administracija je ustrojena tako da investitori ne čekaju duže ni minut nego što to zakon propisuje – objasnio je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika