• OSNOVANA KANCELARIJA ZA SMANJENJE SIROMAŠTVA

    Obavljeno socijalno mapiranje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OSNOVANA KANCELARIJA ZA SMANJENJE SIROMAŠTVA

    ZRENJANIN – Lokalna samouprava u Zrenjaninu osnovala je Kancelariju za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva koja je sa radom zvanično počela 17. aprila ove godine. Osnovni cilj ove kancelarije je uspostavljanje novih lokalnih usluga koje će unaprediti položaj i kvalitet života socijalno ugroženih osoba.

    Olivera Lisica
    Olivera Lisica

    – Prošle godine smo obavili socijalno mapiranje potencijalnih korisnika ove kancelarije, pri čemu je osnovni kriterijum bio da se građani, kojima je potrebna pomoć, uključe u određeni vid društveno – korisnog rada. Stvorena baza podataka predstavljala je dobru polaznu osnovu za početak rada i funkcionisanja ove kancelarije – objašnjava načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin Olivera Lisica.

    Pored socijalnog mapiranja, izmenjena je skupštinska Odluka o socijalnoj zaštiti, uvedena je jednokratna pomoć u naturi kroz Kancelariju za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, ali i obezbeđen novac za sprovođenje ovih aktivnosti.

    – Potrebno je napomenuti da je Grad Zrenjanin, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obezbedio dodatna sredstva za unapređenje i proširenje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, ali i angažovao 17 osoba sa invaliditetom koja će raditi u pomenutoj Kancelariji. Pomoć socijalno ugroženim građanima nije bila samo predizborno obećanje, što se može videti na osnovu ovog primera. Svakodnevno razgovaramo sa našim sugrađanima, bavimo se rešavanjem njihovih problema, a ova Kancelarija je samo jedan u nizu projekata na osnovu kojih želimo da obezbedimo društvenu i socijalnu uključenost svih građana Zrenjanina – naglašava Lisica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]