Politika Vesti Zrenjanin

Opštinska izborna komisija dodelila mandate odbornicima u Žitištu

izborna komisija u žitištu dodelila mandate odbornicima
Zoran Kasalović i Mitar Vučurević prvi na listama

Izborna komisija opštine Žitište donela je odluku o dodeli mandata odbornicima u Skupštini opštine. Portal zrenjaninski.com objavljuje imena odbornika u naredne četiri godine.

 

Izbornoj listi broj 1 „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na osnovu izbornih rezultata, dodeljeno je 18 mandata. Prvi je aktuelni predsednik opštine Mitar Vučurević, diplomirani ekonomista iz Banatskog Dvora i član Srpske napredne stranke. Slede Đorđe Žuža, takođe diplomirani ekonomista, ali iz Ravnog Topolovca, pa Ivana Petrić, diplomirani politikolog iz Banatskog Karađorđeva, Isidora Savanović, diplomirani ekonomista iz Žitišta, Velemir Petrović, poljoprivredni tehničar iz Srpskog Itebej, Mile Trivunović, stočar iz Torka, Zoran Vukelić, trgovac iz Česterega, Jelena Budimir, ekonomski tehničar iz Žitišta i Svetlana Milošev, domaćica iz Srpskog Itebeja. Svi ovi odbornici su članovi SNS.

 

Sledeći, 10. na listi, je Joca Katić, penzioner iz Žitišta. U ovoj grupaciji su i Aleksandar Meng, profesor tehničkog obrazovanja iz Žitišta, Atila Perki, vodoinstalater iz Novog Itebeja, Jelena Knežević, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture iz Banatskog Dvora, Dragana Bunijevac, diplomirani ekonomista iz Torka, Božo Maljković, radnik iz Banatskog Karađorđeva, Rajko Vujović, poljoprivrednik iz Međe, Emanuel Raša, radnik iz Torka, i Milana Stevanov, studentkinja iz Srpskog Itebeja, svi iz Srpske napredne stranke.

 

Pročitajte još: Na sednici u Zrenjaninu predstavljen novi koordinator Izvršnog odbora SNS

 

Izbornoj listi broj 2 „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, dodeljeno je šest mandata. Prvi je Zoran Kasalović, diplomirani ekonomista iz Žitišta, zatim Svetlana Babić, magistar pedagoških nauka iz Žitišta, pa Dragana Petković, diplomirani ekonomista iz Međe, Predrag Amižić, pravni tehničar iz Žitišta, Jonel Filip, strukovni vaspitač iz Torka i Dušan Milićev, novinar i knjževnik iz Žitišta. Svi sa liste članovi su SPS.

 

Izborna komisija: Tri mandata dobio SVM, dva „Za Kraljevinu Srbiju“ i po jedan Vojvođanski front i „Metla“

 

Tri mandata osvojila je izborna lista broj 3 „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“. Budući odbornici su Janoš Dobai, diplomirani pravnik iz Torde, Jožef Kerekeš, ekonomista iz Novog Itebeja, i Kornelia Kiš, referent ruralnog razvoja iz Torde. Svo troje su iz Saveza vojvođanskih Mađara.

 

Dva mandata imaće izborna lista broj 6 „Za Kraljevinu Srbiju – Časno za opštinu Žitište – Duško Kočalka“. Odbornici će biti Duško Kočalka, privatni preduzetnik i član Pokreta obnove kraljevine Srbije, i Denisa Đurđević, ekonomski tehničar iz Torka i članica istog pokreta.

 

Izbornoj listi broj 4 „Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratsko Žitište (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu)“ dodeljen je jedan mandat. Odbornik će biti Mirća Lelea, diplomirani informatičar iz Torka.

 

Jedan mandat ima i izborna lista broj 5 „Metla 2020 – Žitište“, a budući odbornik je Vlado Kovačević, saobraćajni tehničar iz Česterega, član Demokratske stranke Srbije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz