• OPŠTINA KUPILA ZGRADU PO DUPLO VEĆOJ CENI?

    NOVI BEČEJ – Umesto 14, opština Novi Bečej je zgradu bivše firme „Sokolac“ platila 27,5 miliona dinara i pojavila se kao konkurent investitorima koji su bili zainteresovani za kupovinu, tvrdi novobečejski Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine.     Kako se navodi u saopštenju, ovu odluku su, na sednici Skupštine opštine, odobrili odbornici vladajuće Srpske napredne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OPŠTINA KUPILA ZGRADU PO DUPLO VEĆOJ CENI?

    NOVI BEČEJ – Umesto 14, opština Novi Bečej je zgradu bivše firme „Sokolac“ platila 27,5 miliona dinara i pojavila se kao konkurent investitorima koji su bili zainteresovani za kupovinu, tvrdi novobečejski Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine.

     

    Sokolac

     

    Kako se navodi u saopštenju, ovu odluku su, na sednici Skupštine opštine, odobrili odbornici vladajuće Srpske napredne stranke i njihovog koalicionog partnera Demokratske stranke, koji su podržali ovakav potez i rebalans u budžetu opštine. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro su se protivili takvoj odluci Skupštine.

     

    – Ova odluka o pribavljanju novca rebalansom budžeta za kupovinu zgrade „Sokolca“ je pokazala da kad postoji volja vladajuće većine i zainteresovanost da se nešto reši onda se pare pronađu. Liga socijaldemokrata Vojvodine zato pita zašto se sa tim novcem nisu rešili neki prioritetniji problemi stanovnika naše opštine, poput rešenja problematične situacije u Domu zdravlja. Na dve poslednje sednice, zakazane po hitnom postupku, u proteklih deset dana LSV je postavila pitanje namene zgrade koja se kupuje, ali nije dobila konkretan odgovor – rekao je predsednik odborničke grupe LSV Saša Šućurović i dodao da nije normalno da se opština pojavljuje kao konkurencija investitorima, koji su takođe bili zainteresovani za kupovinu ove zgrade u samom centru Novog Bečeja i koji su mogli ponuditi otvaranje novih radnih mesta na ovoj lokaciji.

     

    – Apsurdno je da lokalna samouprava u Novom Bečeju ne pomaže investitorima da dobiju mogućnost da otvore nova radna mesta, kao u ostalim gradovima, gde se investitorima pomaže davanjem raznih vrsta pomoći, placeva i drugih pogodnosti. Kod nas se opština pojavila kao konkurencija investitorima i to je apsurd koji ne postoji verovatno nigde u Srbiji – istakao je Šućurović.

     

    A šta o ovome kažu u lokalnoj samoupravi u Novom Bečeju, možete PROČITATI OVDE.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. AKO JE TO TAČNO, NIJE ZA POHVALU!!!
      JOŠ, AKO IZA TOG OPŠTINSKOG „POSLA“ IMA I „DEBELE UGRADNJE“,
      SVE JE JASNO, BLAGO NAMA!!!???
      Prekor iz Elemira!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]