• Opozicija traži ostavku predsednice Skupštine

    ZRENJANIN – Odbornici opozicionih stranaka u Zrenjaninu, njih 27 iz Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratske stranke, protestovali su danas pred kabinetom predsednice Skupštine grada Eleonore Marjanović. Opozicija je nezadovoljna načinom rada Skupštine, na čijem se čelu odnedavno nalazi Marjanovićeva. -Vlast je ustalila način sazivanja sednica po hitnnom postupku, što podrazumeva da je u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opozicija pred vratima Eleonore Marjanović
    Opozicija pred vratima Eleonore Marjanović

    ZRENJANIN – Odbornici opozicionih stranaka u Zrenjaninu, njih 27 iz Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratske stranke, protestovali su danas pred kabinetom predsednice Skupštine grada Eleonore Marjanović.

    Opozicija je nezadovoljna načinom rada Skupštine, na čijem se čelu odnedavno nalazi Marjanovićeva.

    -Vlast je ustalila način sazivanja sednica po hitnnom postupku, što podrazumeva da je u gradu vanredna situacija. Na ovaj način se odbornicima uskraćuje kvalifikovano delovanje. Mi nemamo mogućnost da u regularnoj proceduri razmatramo skupštinske odluke i da postavljamo odbornička pitanja, materijal koji dobijamo je cenzurisan, a ozbiljne odluke donose se na prečac – kaže Goran Kaurić, predsednik odborničke grupe Demokratske stranke.

    Kao primer on je naveo sednicu Skupštine održanu u utorak, gde su odluke o preradi pijaće vode, preuzimanju zgrade na broju 40 u glavnoj ulici i o prodaji Radio Zrenjanina, naprosto zbrzane. On napominje da su zbog pritiska hitnosti odlučivanja, od predsednice Skupštine tražili da zaštiti lokalni parlament od upliva izvršne vlasti, ali da rezultata nema. Sa stavom DS potpuno su saglasni i zrenjaninski ligaši.

    -Ovo je treći put zaredom, u poslednjih mesec i po dana, da se hitno zakazuje i održava vanredna sednica Skupštine. Na taj način se obesmišljava rad lokalnog parlamenta. U istoriji zrenjaninskog parlamentarizma ovo nije zabeleženo, jer se ranije znalo kada se zakazuju vanredne sednice, i to je bilo samo u izuzetnim i hitnim situacijama. Sada je to postalo pravilo i zbog toga ćemo tražiti od predsednice Skupštine da podnese ostavku, ili da u narednom periodu bude poštovan poslovnik o radu – kaže predsednik odborničke grupe LSV Vladimir Milošev.

    U ime Socijaldemokratske stranke, odbornik Gabor Lodi je ukazao na kršenje više odredbi poslovnika, i zatražio da se menja poslovnik Skupštine, u kojem bi decidno bile navedene situacije kada se može hitno sazvati sednica.

    -Apsolutno delim stav odbornika iz LSV, da predsednica treba da podnese ostavku, zbog ovakvog načina rada – poručuje Lodi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika