• OPOZICIJA SE BAVILA POSTAVLJANJEM SPLAVOVA NA JEZERU

    ZRENJANIN – Opozicione stranke u Zrenjaninu prethodnih dana bavile su se raznim temama, ne propuštajući priliku da kritikuju lokalnu vlast. Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton smatra da je nedopustivo to što ne funkcioniše lokalni Savet za međunacionalne odnose. – Zrenjanin je još pre 11 godina formirao ovo radno telo i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OPOZICIJA SE BAVILA POSTAVLJANJEM SPLAVOVA NA JEZERU

    ZRENJANIN – Opozicione stranke u Zrenjaninu prethodnih dana bavile su se raznim temama, ne propuštajući priliku da kritikuju lokalnu vlast.

    Splavovi opet na dnevnom redu
    Splavovi opet na dnevnom redu

    Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton smatra da je nedopustivo to što ne funkcioniše lokalni Savet za međunacionalne odnose.

    – Zrenjanin je još pre 11 godina formirao ovo radno telo i do 2012. je služio za primer u Republici Srbiji i po načinu organizacije, ali i rezultatima. Nažalost, već duže od tri godine nema nikakvih informacija o aktivnostima Saveta, a pošto je mandat članova Saveta četiri godine davno istekao, a novi članovi nisu izabrani, može se reći da u našoj lokalnoj samoupravi više i nema ovog veoma važnog radnog tela – zaključio je Marton.

    Na redovnoj konferenciji za medije Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu portparolka Alisa Kockar je postavila pitanje da li se vlast na svim nivoima zapravo trudi da zakone primenjuje selektivno, uzimajući u obzir isključivo interese pojedinaca, a ne šire zajednice.

    – S jedne strane, imamo odluku takozvanog nezavisnog sudstva da je postavljanje splava na jezeru u redu. Jedan ugostitelj je na putu da pobedi organizovanu inicijativu velikog broja ljudi. Naravno, žalbe i protesti se spremaju i to je nešto što je i očekivano i svakako treba podržati. S druge strane, imamo odluku nadležnih organa da se zatvori prilaz nasipu na Tisi, nasipu ka Elemiru i Tarašu. Obrazloženje koje imamo priliku da čujemo je da je to opasno skretanje na levo iz pravca Novog Sada, a samo sa druge strane mosta postoje prilazi za obe strane. Ako i jeste tako, zašto adekvatan prilaz nije izgrađen kada ga bar 4.500 stanovnika Zrenjanina smatra potrebnim – upitala je Kockar.

    Postavljanjem splava na jezeru ove sedmice bavila se i Levica Srbije, koja je saopštila da je još jedan sudski proces koji je trajao više od dve godine dobio epilog.

    – Osnovni sud u Zrenjaninu odbio je tužbeni zahtev 52 potpisnika o zabrani postavljanja splavova na jezeru 3. Smatra li Javno preduzeće „Rezervati prirode“ da se ovo pitanje tiče i njih, ili je njihov krajnji domet u gradu briga o jatu pataka, dva labuda i tri drveta? Naši gradski vlastodršci se svakodnevno bave fiktivnim ulepšavanjem naše stvarnosti, organizovanjem raznih zabava i zadovoljavanjem sopstvenih apetita, a egzistencija i prihvatljiv životni okvir običnih građana u našoj zajednici je za njih očigledno pitanje u drugom planu – konstatovao je Milan Pernat iz Levice Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Зна се добро ко је ко. Зна се шта је опозиција радила док је власт покушавала да доведе у ред брлог претходне власти. Ајте молим вас нисмо ни ми луди.

    2. A ova sadašnja vlast je napravila još veći brlog nego prethodna. Ova vlast prepuna „stručnjaka“ ništa ne radi za naš grad, već samo svoje lične interese gleda. Na primer šta je sa obilaznicom? Šleperi i teški kamioni i dalje oru naše ulice! Na čelu sa gradonačelnikom i Goranom svi ćute i ne talasaju jer bi mogli ostati bez posla i lepih novaca. Nismo ni mi ludi ni maloumni!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]