• ODBORNICI USVOJILI GRADSKI BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina na današnjoj sednici su većinom glasova usvojili odluku o gradskom budžetu za narednu godinu. Budžet, čiji su ukupni prihodi projektovani na 4,2 milijarde dinara, sa skupštinske govornice je obrazložio gradonačelnik Čedomir Janjić, istakavši da se u pripremi predloga budžeta rukovodilo odlukom iz prethodne godine.     – Pokazalo se da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ODBORNICI USVOJILI GRADSKI BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina na današnjoj sednici su većinom glasova usvojili odluku o gradskom budžetu za narednu godinu. Budžet, čiji su ukupni prihodi projektovani na 4,2 milijarde dinara, sa skupštinske govornice je obrazložio gradonačelnik Čedomir Janjić, istakavši da se u pripremi predloga budžeta rukovodilo odlukom iz prethodne godine.

     

    gradski budžet

     

    – Pokazalo se da smo budžet za 2017. dobro planirali i da smo tokom godine imali samo jedan rebalans i to na više, što se decenijama nije događalo. Svi korisnici budžeta funkcionisali su bez većih problema, a realizovana su sva predviđena tekuća primanja i prihodi. Na osnovu svega toga, kao i instrukcija Ministarstva finansija, opredeli smo se za ovaj, po svemu realan budžet – kazao je Janjić i posebno istakao pojedine budžetske stavke.

     

    On je naglasio da je budžet socijalan, jer je 4,5 odsto sredstava predviđeno za socijalna davanja i projekte u socijalnoj sferi. Više od 4 odsto budžeta usmereno je ka poljoprivredi i zajedničkim projektima poljoprivrednika i Grada, a ta sredstva su ostvarena, pre svega, od zakupa poljoprivrednog zemljišta.

     

    – Za kulturu i funkcionisanje ustanova predviđeno je preko 8 odsto sredstava i taj procenat može da nam služi na ponos, jer se u drugim gradovima za tu namenu izdvaja manje. U saradnji s Ministarstvom kulture i informisanja krenuli smo u realizaciju projekata u našem pozorištu i muzeju i siguran sam da će ih biti još. Izdavajamo i 4 odsto sredstava za funkcionisanje mesnih zajednica, i to spada u onaj razvojni deo budžeta – naglasio je Janjić, rekavši da je protekle godine asfaltirano dosta ulica u svim delovima grada i okolnim selima, kao i da su realizovani i drugi infrastrukturni projekti.

     

    Po rečima Janjića, lokalna samouprava, zajedno sa Pokrajinom i Republikom, naredne godine ulazi u velike projekte, pa predstoji izgradnja dve kružne raskrsnice i mosta na Begeju, na trasi obilaznice, za koju su prethodnih godina utrošena znatna sredstva za eksproprijaciju i obezbeđenje dokumentacije za trasu za nastavak gradnje u Gradnuličkom ataru.

     

    – Nećemo ovim budžetom zaboraviti ni ugrožene kategorije stanovništva, ni poljoprivrednike, sportiste, nevladine organizacije, verske zajednice, a svi koji dobijaju sredstva na konkursima moraće, naravno, i da pravdaju njihov utrošak – objasnio je gradonačelnik u obraćanju odbornicima Skupštine grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]