• ODBORNICI SKUPŠTINE GRADA USVOJILI VAŽNE ODLUKE

    ZRENJANIN – Veliki broj tačaka dnevnog reda obeležio je današnje zasedanje Skupštine grada Zrenjanina, a usvojeno je nekoliko važnih odluka, među kojima su i one o povećanju površine Industrijske zone „Jugoistok“, o prihodima i rashodima budžeta, kao i o prenosu Begejske petlje u nadležnost Javnog preduzeća „Rezervati prirode“.     Skupštinskom zasedanju, kao gosti, prisustvovali su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ODBORNICI SKUPŠTINE GRADA USVOJILI VAŽNE ODLUKE

    ZRENJANIN – Veliki broj tačaka dnevnog reda obeležio je današnje zasedanje Skupštine grada Zrenjanina, a usvojeno je nekoliko važnih odluka, među kojima su i one o povećanju površine Industrijske zone „Jugoistok“, o prihodima i rashodima budžeta, kao i o prenosu Begejske petlje u nadležnost Javnog preduzeća „Rezervati prirode“.

     

     

    Skupštinskom zasedanju, kao gosti, prisustvovali su đaci Zrenjaninske gimnazije, koji su neposredno mogli da se uvere kako funkcioniše parlamentarni sistem u lokalu. Odluke koje su na sednici donete komentarisao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

     

    – Gradska vlast u prethodnom periodu uradila je dosta na privlačenju investicija i na zapošljavanju. To se vidi i kroz izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci. Jer, mi smo u prvom polugođu ostvarili za 4,4 odsto više sredstava, a priliv prihoda omogućuje i nove investicije ili rekonstukciju postojećih objekata u svojini grada. Zato podsećam na bitan podatak, da je u Zrenjaninu 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 10.100 naših sugrađana, a po poslednjoj iz ovog  meseca ta brojka je 6096 – naglasio je Santovac.

     

    On je kao važan detalj izdvojio proširenje industrijske zone.

     

    – Ova odluka će omogućiti da se uđe u izradu planske dokumentacije za još 550 hektara zone i dodaju nove parcele. Mi smo samo ove godine kroz otuđenje gradskog građevinskog zemljišta obezbedili 50 miliona dinara, a imamo i nove zainteresovane investiture – napominje Santovac.

     

     

    On je potvrdio da je tačno da su otpisana dugovanja pojedinih dužnika prema gradu, u iznosu od 6,5 miliona dinara, ali je istakao da je to proisteklo iz pređašnjih odluka Vlade Srbije, i da su pripadnici stranaka lokalne opozicije krivci za situaciju u kojoj se grad našao.

     

    Doneta je i značajna odluka o Begejskoj petlji, odnosno zrenjaninskim jezerima, koja su preneta u nadležnost „Rezervata prirode“.

     

    – Osnovna namena Begejske petlje sastoji se iz tri dela, a to su razvoj sportsko-rekreativnog ribolova na Jezeru 1, razvoj sportova na vodi na Jezeru 2 i rekreativne aktivnosti na Jezeru 3, u centru grada. Do sada smo imali situaciju da JKP „Vodovod i kanalizacija“ nije zadovoljavalo stručne uslove u pogledu zaštite ribljeg fonda, jer im je nedostajao biolog i čuvarska služba. Zbog toga je logično rešenje i najbolje za grad da naše preduzeće koje ima stručno lice i razvijenu čuvarsku službu, preuzme Begejsku petlju i radi po projektu na njenom konačnom završetku – kaže direktor JP „Rezervati prirode“ Dejan Jovanov.

     

    On napominje da će cela organizaciona jedinica, zadužena u „Vodovodu“ za Begejsku petlju, biti prebačena u „Rezervate“.

     

    – Tako ćemo biti potpuno autonomni u postupanju a naše preduzeće uvećaće se za devet ljudi koji su sada u „Vodovodu“ – precizira Jovanov i naglašava da će do nove godine sve fukcionisati po sadašnjem modelu, a da će do 1. januara biti pripremljen prelaz u novi režim.

     

     

    On napominje da ne treba odmah očekivati epohalne promene, ali da će se preduzeće kojim upravlja truditi da u potpunosti realizuje projekat rekonstrukcije zrenjaninskih jezera i privede ih nameni, kroz programe prekograničnih projekata i privlačenje sredstava iz ino fondova.

     

    Na današnjoj sednici izglasane su i brojne kadrovske promene u upravnim i nadzornim odborima, kao i školskim savetima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]