Politika

Odbornici DS o tome zašto su glasali protiv dolaska kineske investicije

Odbornici Demokratske stranke

– Naravno da treba da radimo na privlačenju investicija, ali već duže vreme se priča da je reč o veoma prljavoj tehnologiji – poručio je predsednik odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Goran Kaurić, obrazlažući zašto su odbornici DS na vanrednoj sednici lokalnog parlamenta glasali protiv dolaska kineske investicije vredne skoro milijardu dolara, odnosno izgradnje fabrike za proizvodnju pneumatika.

 

– Neophodno je da angažujemo stručnjake koji će da izrade ozbiljnu studiju o tome kakav će uticaj fabrika imati na Zrenjanin i da postupamo u skladu sa tim – dodao je Kaurić.

 

Odbornik DS Miroslav Kalanj je istakao da dovođenje investitora u Zrenjanin jeste prioritet, ali da nijedan posao ne može dobro da se radi bez plana. On je dodao da Zrenjanin nema školovanu radnu snagu za rad u fabrici pneumatika.

 

– Postoji li strategija na državnom nivou, bilo kakav plan za obrazovanje stručnog kadra ili će biti reč samo o fizičkim poslovima za minimalac – upitao je Kalanj.

 

Odbornica Alisa Kockar upitala je da li grad i građani imaju garancije da će kod fabrike guma biti ispoštovani svi ekološki standardi, ali i da će građani imati pristojne uslove za život u gradu.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Eto konačno posla za silne zaštitare životne sredine koji su na birou… A pitanje je da li i jedna farbrika poštuje ekološke propise ili je to samo za javnost, a kad se malo bolje zadje u suštinu firme vide se svai nedostaci i zaobilaženje zakona

  • A gde je ostala zrenjaninska opozicija??? gde su ligaši, djjb dosta je bilo.zašto ih plaćamo???????????? spavaju??????

sinovoz