• OBELEŽEN PRAZNIK GRADA, POLOŽENI VENCI NA SPOMEN PLOČE

    ZRENJANIN – Polaganjem venaca na nekoliko spomen obeležja, danas je u Zrenjaninu obeležen Praznik grada, 17. novembar, odnosno Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu. Vence na spomenik Kralju Petru Prvom Karađorđeviću, na Trgu slobode, u ime lokalne samouprave položili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. Vence […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OBELEŽEN PRAZNIK GRADA, POLOŽENI VENCI NA SPOMEN PLOČE

    ZRENJANIN – Polaganjem venaca na nekoliko spomen obeležja, danas je u Zrenjaninu obeležen Praznik grada, 17. novembar, odnosno Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

    praznik-grada

    Vence na spomenik Kralju Petru Prvom Karađorđeviću, na Trgu slobode, u ime lokalne samouprave položili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. Vence su položili i pripadnici Vojske Srbije, kao i predstavnici nekoliko udruženja.

    Pre centralne svečanosti na Trgu slobode, gde je upriličen i umetnički program, venci su položeni i na spomen – obeležje učesnicima Prvog svetskog rata na Gradnuličkom pravoslavnom groblju, zatim na spomen – ploču oslobodiocu grada, brigadnom pukovniku Dragutinu J. Ristiću, u ulici Brigadira Ristića, na spomen – obeležje Vojvodi Petru Bojoviću, kao i na spomen ploču srpskim dobrovoljcima – učesnicima Prvog svetskog rata u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice, u Svetosavskoj ulici.

    praznik-grada

    Večeras će, u 18 časova, u okviru obeležavanja Praznika grada, u Narodnom muzeju biti otvorena izložba “Prva srpska dobrovoljačka divizija”, dok će u 19 časova, u Kulturnom centru, biti održana svečana akademija i koncert Biljane Krstić i orkestra “Bistrik”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika