Politika YTOP

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA U DRUGOM SVETSKOM RATU

Vence su u ime Grada položili Čedomir Janjić, Saša Santovac i Jasmina Malinić

ZRENJANIN – Polaganjem venaca na spomen obeležja na Bagljašu i spomenik Žarku Zrenjaninu, u nedelju je obeležen 2. oktobar, Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Vence su u ime Grada položili Čedomir Janjić, Saša Santovac i Jasmina Malinić
Vence su u ime Grada položili Čedomir Janjić, Saša Santovac i Jasmina Malinić

Vence na spomen obeležja na Bagljašu – na spomenik borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje grada oktobra 1944. godine, položili su vojni i vazduhoplovni ataše pukovnik Vladimir Kornjejenkov, kao i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović i zamenica predsednika Ljuba Travica, dok su vence na spomenik Sonji Marinković, posvećen pogubljenim rodoljubima 1941. godine, položili predstavnici  SUBNOR-a.

Organizovano je i polaganje venaca na spomenik Žarku Zrenjaninu gde su u ime Grada Zrenjanina vence na tom mestu položili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, kao i predstavnici ruske delegacije, Vojske Srbije i SUBNOR-a.

Vence na spomenik Žarku Zrenjaninu položili su i aktivisti Levice Srbije.

Aktivisti Levice Srbije pred spomenikom Žarku Zrenjaninu
Aktivisti Levice Srbije pred spomenikom Žarku Zrenjaninu

„Osnovni postulati levice su borba protiv fašizma i nacionalizma. Danas je više nego ikad potrebno suprostaviti se rastu radikalnih desničarskih pokreta, kao i jačanju autoritarnih i antidemokratskih tedencija, a to se jedino može učiniti ponovnim vraćanjem ideologije u politiku koja će biti alternativa desnici. U trenutnom političkom i ekonomskom kursu koji je prikriveno desničarski i neoliberalni, Levica Srbije će se svojim angažovanjem nastojati da Srbija postane zemlja socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti“, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

Jedinice Crvene armije i partizanskih narodnooslobodilačkih odreda su 1944. godine zajedničkim snagama okončale četvorogodišnju vladavinu nemačkog okupatora i fašizam. Zrenjanin je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je oslobođen od fašizma u Drugom svetskom ratu.  

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM