• OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA U DRUGOM SVETSKOM RATU

    ZRENJANIN – Polaganjem venaca na spomen obeležja na Bagljašu i spomenik Žarku Zrenjaninu, u nedelju je obeležen 2. oktobar, Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Vence na spomen obeležja na Bagljašu – na spomenik borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje grada oktobra 1944. godine, položili su vojni i vazduhoplovni ataše pukovnik Vladimir […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA U DRUGOM SVETSKOM RATU

    ZRENJANIN – Polaganjem venaca na spomen obeležja na Bagljašu i spomenik Žarku Zrenjaninu, u nedelju je obeležen 2. oktobar, Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

    Vence su u ime Grada položili Čedomir Janjić, Saša Santovac i Jasmina Malinić
    Vence su u ime Grada položili Čedomir Janjić, Saša Santovac i Jasmina Malinić

    Vence na spomen obeležja na Bagljašu – na spomenik borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje grada oktobra 1944. godine, položili su vojni i vazduhoplovni ataše pukovnik Vladimir Kornjejenkov, kao i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović i zamenica predsednika Ljuba Travica, dok su vence na spomenik Sonji Marinković, posvećen pogubljenim rodoljubima 1941. godine, položili predstavnici  SUBNOR-a.

    Organizovano je i polaganje venaca na spomenik Žarku Zrenjaninu gde su u ime Grada Zrenjanina vence na tom mestu položili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, kao i predstavnici ruske delegacije, Vojske Srbije i SUBNOR-a.

    Vence na spomenik Žarku Zrenjaninu položili su i aktivisti Levice Srbije.

    Aktivisti Levice Srbije pred spomenikom Žarku Zrenjaninu
    Aktivisti Levice Srbije pred spomenikom Žarku Zrenjaninu

    „Osnovni postulati levice su borba protiv fašizma i nacionalizma. Danas je više nego ikad potrebno suprostaviti se rastu radikalnih desničarskih pokreta, kao i jačanju autoritarnih i antidemokratskih tedencija, a to se jedino može učiniti ponovnim vraćanjem ideologije u politiku koja će biti alternativa desnici. U trenutnom političkom i ekonomskom kursu koji je prikriveno desničarski i neoliberalni, Levica Srbije će se svojim angažovanjem nastojati da Srbija postane zemlja socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti“, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

    Jedinice Crvene armije i partizanskih narodnooslobodilačkih odreda su 1944. godine zajedničkim snagama okončale četvorogodišnju vladavinu nemačkog okupatora i fašizam. Zrenjanin je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je oslobođen od fašizma u Drugom svetskom ratu.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika