• O ČEMU SU PRETHODNIH DANA PRIČALE POLITIČKE STRANKE

    ZRENJANIN – I ovog vikenda osvrnućemo se na aktivnosti koje su prethodnih dana imale političke stranke u Zrenjaninu, kako one na vlasti, tako i one opozicione. Gradski odbor Srpske napredne stranke, u prisustvu velikog broja članova, simpatizera, funkcionera, medija, koalicionih partnera i predstavnika drugih partija, svečano je obeležio stranačku slavu – Prepodobnu mati Paraskevu – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    O ČEMU SU PRETHODNIH DANA PRIČALE POLITIČKE STRANKE

    ZRENJANIN – I ovog vikenda osvrnućemo se na aktivnosti koje su prethodnih dana imale političke stranke u Zrenjaninu, kako one na vlasti, tako i one opozicione.

    gradska-kuca-skupstina
    Skupštinska sala u Gradskoj kući

    Gradski odbor Srpske napredne stranke, u prisustvu velikog broja članova, simpatizera, funkcionera, medija, koalicionih partnera i predstavnika drugih partija, svečano je obeležio stranačku slavu – Prepodobnu mati Paraskevu – Svetu Petku. Nakon sečenja slavskog kolača, kum slave, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, pozdravio je prisutne, poželeo mir i blagostanje, ali i da svaka naredna godina bude još uspešnija za građane Zrenjanina i Srbije. Mitrović je kumstvo predao predsednici odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu Danijeli Tubin.

    Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, s druge strane, postavila je pitanje čelnicima grada Zrenjanina – gde je nestala zastava Autonomne pokrajine Vojvodine sa Skupštine grada, i sa zgrada javnih preduzeća i ustanova.

    – Zastava AP Vojvodine koju su u skladu sa svim zakonskim odredbama još 2003. godine izglasali poslanici Skupštine Vojvodine godinama je bila trn u oku mnogim političkim činiocima, bez obzira što je Ustav Srbije, članom 183 regulisao da Autonomna pokrajina Vojvodina sama utvđuje simbole i način njihovog isticanja – naglasio je odbornik LSV Predrag Perkić.

    Simbolima se bavila i Srpska demokratska stranka u Zrenjaninu, koja je podržala odluku o vraćanju pokrajinskih simbola u institucije Pokrajine.

    – Posebno podržavamo odluku o vraćanju pokrajinske zastave. Ovaj izgled zastave Vojvodine datira još iz 1849. godine i vraćanjem tih simbola i zastave, vraćamo se i korenima i našim slavnim precima koji su se pod tom zastavom borili za slobodu otadžbine. Apelujemo na pokrajinske vlasti da ubrzaju odluku o donošenju istih simbola, čime bi se napokon stavila tačka na pogubnu DOSmanlijsku vladavinu od 2000. godine u Autonomnoj pokrajini Vojvodini – poručio je predsednik Okružnog odbora SDS Darko Vujčin.

    Jedina poslanica Demokratske stranke iz našeg regiona u Skupštini Vojvodine Gordana Kozlovački ove nedelje bavila se radom pokrajinske Skupštine.

    – Kakva je atmosfera u Skupštini APV? U svakom slučaju radna, sa mnogo sučeljavanja mišljenja i stavova, konfrontacija, sa mnogo nastojanja poslaničke grupe DS-a i DSHV-a da se objektivizacija i transparentnost prihvate kao stil rada, a uz pretpostavku solidnog fundusa znanja – ocenila je Kozlovački i podsetila da u sklopu dužnosti koje ima prema sredini koja ju je delegirala kao predstavnika u pokrajinskom parlamentu, uvek stoji na raspolaganju građanima. Poseban termin koji je za to izdvojila biće poslednji ponedeljak u mesecu, počev od 1. novembra, od 15 do 18 časova, u prostorijama stranke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]