Politika YTOP

NOVI DIREKTOR ZONE OBJEDINJENE NAPLATE

ZRENJANIN – Transformacija javnih preduzeća i kadrovska rešenja obeležila su današnju šestu sednicu Skupštine Grada Zrenjanina.

skupstina-zrenjanin-2
Skupštine Grada Zrenjanina

Odbornici su danas izglasali pokretanje postupka likvidacije Javnih preduzeća „Rezervati prirode“ i „Turistički centar Grada Zrenjanina“, koji će se transformisati u javne ustanove i kao takve poslovati ubuduće.

Promenjen je i statut Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“, koje je transformisano u „Javno preduzeće za urbanizam“. Izglasani su i predlozi o kadrovskim promenama, u „Javnom preduzeću za urbanizam“ ubuduće  će na čelu biti Jovan Cvetić, dok će vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Zona objedinjene naplate“ biti Laslo Fuks. Na čelu sada Javne ustanove „Rezervati prirode“ ostaje Dejan Jovanov, a Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

-Transformacija iz javnog preduzeća u javnu ustanovu radi se zbog izmena Zakona o budžetskom sistemu, ali se suštinski ništa bitno ne menja. Mi ćemo i dalje upravljati  sa istim resursima, ali uskoro i sa Specijalnim rezervatom prirode „Rusanda“, a verovatno i „Okanjem“. Naša čuvarska služba je i danas na terenu i svih 13 zaposlenih rade punim kapacitetom – rekao je direktor zrenjaninske Javne ustanove „Rezervati prirode“ Dejan Jovanov.

O transformaciji javnih preduzeća govorio je i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

-Cilj je povećanje efikasnosti javnog sektora i povećanje prihoda, da bi se obezbedila ulaganja u infrastrukturu. Broj zaposlenih se ne povećava, već se samo radi preraspodela, kojom će se povećati i efikasnost i produktivnost lokalne samouprave. I proces transformacije i poslovanje  ubuduće, biće pod stalnim nadzorom Gradske uprave – najavio je Santovac, uz napomenu da očekuje veće prihode u gradskoj kasi, a manje izdatke za plate zaposlenih. On je izneo i podatak da po vladinoj uredbi broj zaposlenih u javnom sektoru u Zrenjaninu može biti 1874, a da je ta brojka sada 1779.

Na sednici je odbijen predlog opozicione odbornice Alise Kockar, iz Demokratske stranke, da se obezbede prenosi uživo sednica lokalnog parlamenta, kao i da se raspravlja o navodnim komunalnim problemima u gradu.

skupstina-zrenjanin
Skupštine Grada Zrenjanina
Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Stručnjak za javna preduzeća /Santovac/ je održao stručno izlaganje o razlozima gašenja navedenih. Ništa novo, samo je izvršeno prepakovanje. Čista lakrdija i nebuloza. Sa tobom nas očekuje lepa i svetla budućnost. Ne plači grade, neće još dugo!