• NOVI DIREKTOR ZONE OBJEDINJENE NAPLATE

    ZRENJANIN – Transformacija javnih preduzeća i kadrovska rešenja obeležila su današnju šestu sednicu Skupštine Grada Zrenjanina. Odbornici su danas izglasali pokretanje postupka likvidacije Javnih preduzeća „Rezervati prirode“ i „Turistički centar Grada Zrenjanina“, koji će se transformisati u javne ustanove i kao takve poslovati ubuduće. Promenjen je i statut Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVI DIREKTOR ZONE OBJEDINJENE NAPLATE

    ZRENJANIN – Transformacija javnih preduzeća i kadrovska rešenja obeležila su današnju šestu sednicu Skupštine Grada Zrenjanina.

    skupstina-zrenjanin-2
    Skupštine Grada Zrenjanina

    Odbornici su danas izglasali pokretanje postupka likvidacije Javnih preduzeća „Rezervati prirode“ i „Turistički centar Grada Zrenjanina“, koji će se transformisati u javne ustanove i kao takve poslovati ubuduće.

    Promenjen je i statut Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“, koje je transformisano u „Javno preduzeće za urbanizam“. Izglasani su i predlozi o kadrovskim promenama, u „Javnom preduzeću za urbanizam“ ubuduće  će na čelu biti Jovan Cvetić, dok će vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Zona objedinjene naplate“ biti Laslo Fuks. Na čelu sada Javne ustanove „Rezervati prirode“ ostaje Dejan Jovanov, a Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

    -Transformacija iz javnog preduzeća u javnu ustanovu radi se zbog izmena Zakona o budžetskom sistemu, ali se suštinski ništa bitno ne menja. Mi ćemo i dalje upravljati  sa istim resursima, ali uskoro i sa Specijalnim rezervatom prirode „Rusanda“, a verovatno i „Okanjem“. Naša čuvarska služba je i danas na terenu i svih 13 zaposlenih rade punim kapacitetom – rekao je direktor zrenjaninske Javne ustanove „Rezervati prirode“ Dejan Jovanov.

    O transformaciji javnih preduzeća govorio je i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

    -Cilj je povećanje efikasnosti javnog sektora i povećanje prihoda, da bi se obezbedila ulaganja u infrastrukturu. Broj zaposlenih se ne povećava, već se samo radi preraspodela, kojom će se povećati i efikasnost i produktivnost lokalne samouprave. I proces transformacije i poslovanje  ubuduće, biće pod stalnim nadzorom Gradske uprave – najavio je Santovac, uz napomenu da očekuje veće prihode u gradskoj kasi, a manje izdatke za plate zaposlenih. On je izneo i podatak da po vladinoj uredbi broj zaposlenih u javnom sektoru u Zrenjaninu može biti 1874, a da je ta brojka sada 1779.

    Na sednici je odbijen predlog opozicione odbornice Alise Kockar, iz Demokratske stranke, da se obezbede prenosi uživo sednica lokalnog parlamenta, kao i da se raspravlja o navodnim komunalnim problemima u gradu.

    skupstina-zrenjanin
    Skupštine Grada Zrenjanina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Stručnjak za javna preduzeća /Santovac/ je održao stručno izlaganje o razlozima gašenja navedenih. Ništa novo, samo je izvršeno prepakovanje. Čista lakrdija i nebuloza. Sa tobom nas očekuje lepa i svetla budućnost. Ne plači grade, neće još dugo!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]