• NIŽE KOMUNALIJE ZA PORODICE SA TROJE I VIŠE DECE

    ZRENJANIN – Srpski pokret Dveri saopštio je da godinama unazad ukazuje na neophodnost uvođenja mera koje bi doprinele povećanju nataliteta. Dveri ističu Grad Novi Sad kao pravi primer kako lokalna samouprava može uticati na povećanje broja najmlađih sugrađana i kako se treba brinuti o najbrojnijim porodicama.   – Naime, Skupština grada Novog Sada donela je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIŽE KOMUNALIJE ZA PORODICE SA TROJE I VIŠE DECE

    ZRENJANINSrpski pokret Dveri saopštio je da godinama unazad ukazuje na neophodnost uvođenja mera koje bi doprinele povećanju nataliteta. Dveri ističu Grad Novi Sad kao pravi primer kako lokalna samouprava može uticati na povećanje broja najmlađih sugrađana i kako se treba brinuti o najbrojnijim porodicama.

     

    – Naime, Skupština grada Novog Sada donela je odluku po kojoj će porodice sa troje i više dece, koje imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada i koje redovno plaćaju račune, imati popust na cenu komunalnih usluga. Umanjenje se odnosi na usluge koje pružaju JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, a naplaćuje ih JKP „Informatika“ putem jedinstvenog mesečnog računa. Cena komunalnih usluga smanjena je 30 odsto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40 odsto za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece, i 50 odsto za porodice sa devetoro i više dece – ističe predsednik Gradskog odbora Dveri u Zrenjaninu Obrad Stanović.

     

    Još jedna pozitivna stvar koju je novosadska vlast uradila za svoje sugrađane, navodi Stanović, jeste da u porodicama sa troje i više dece, deca imaju besplatan prevoz.

     

    – Umanjenje cene komunalnih usluga i besplatan prevoz za decu u dobroj meri mogu da relaksiraju i onako preopterećen kućni budžet najbrojnijih porodica. Dakle, Novosađani su dokazali da se ove mere mogu realizovati. Očekujemo od vladajuće većine u našem lokalnom parlamentu da slede navedene primere. Zrenjaninski gradski čelnici, vi ste na potezu – poručuje Stanović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika