• NIJE OSTALO NIŠTA OD NEKADA MOĆNOG „SERVO MIHALJA“

    ZRENJANIN – U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com, Levica Srbije u Zrenjaninu bavi se stanjem u zrenjaninskoj privredi. U saopštenju, između ostalog, stoji da od nekada moćnog kombinata „Servo Mihalj“, jednog od najvećih proizvođača hrane na Balkanu, nije ostalo ništa. Zatvoreni su Šećerana, Industrija piva, klanica BEK, „Montaža“… Bankrotirali su i Industrija tepiha „Proleter“, Fabrika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIJE OSTALO NIŠTA OD NEKADA MOĆNOG „SERVO MIHALJA“

    ZRENJANIN – U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com, Levica Srbije u Zrenjaninu bavi se stanjem u zrenjaninskoj privredi.

    U saopštenju, između ostalog, stoji da od nekada moćnog kombinata „Servo Mihalj“, jednog od najvećih proizvođača hrane na Balkanu, nije ostalo ništa. Zatvoreni su Šećerana, Industrija piva, klanica BEK, „Montaža“… Bankrotirali su i Industrija tepiha „Proleter“, Fabrika šešira „Begej“, „Sloga“, „Mideri“, čarapara „Udarnik“, „Jugoremedija“, a ovih dana pokrenut je stečaj u preduzeću koje se bavi proizvodnjom radijatora i kotlova „Radijator“.

    „U pogonima ovog preduzeća u Zrenjaninu radilo je oko 400 radnika kojima je pred novogodišnje praznike isplaćeno po 5.000 dinara od oktobarske zarade i poručeno da ne dolaze na posao, a proizvodnja u fabrici obustavljena jer je zbog duga od blizu 600 miliona dinara isključena struja. Preduzeće „Radijator“ od 1932. godine posluje u Zrenjaninu, privatizovano je 2000. godine, a od 2007. njegov većinski vlasnik je konzorcijum iz Hrvatske sa udelom od 50,62 odsto“, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

    Privatizacijom privrede u opštini Zrenjaninu dodaje se u saopštenju, nije se mnogo dobilo.

    „Nisu su ispunjena ni minimalna očekivanja da će se uposliti minimalni broj ljudi. Postignut je potpuno suprotan efekat privatizacije, a taj efekat se najbolje ogleda u broju nezaposlenih. Svake godine taj broj se povećava, pa tako u poređenju sa brojem nezaposlenih u istom periodu prošle godine, na kraju 2016. broj nezaposlenih je veći za 699 lica, odnosno za 4,3 odsto“, ističu u Levici Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]