• NENAD MIŠKOVIĆ NA SVETSKOM FORUMU ZA DEMOKRATIJU

    ZRENJANIN – Nenad Mišković, osnivač i predsednik Pokreta za Novo društvo prisustvovao je, ispred Beogradske škole za političke studije, Svetskom forumu za demokratiju u Strazburu, koji je organizovao Savet Evrope.     Svetski forum za demokratiju godišnje je okupljanje svetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gde se raspravlja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NENAD MIŠKOVIĆ NA SVETSKOM FORUMU ZA DEMOKRATIJU

    ZRENJANIN – Nenad Mišković, osnivač i predsednik Pokreta za Novo društvo prisustvovao je, ispred Beogradske škole za političke studije, Svetskom forumu za demokratiju u Strazburu, koji je organizovao Savet Evrope.

     

     

    Svetski forum za demokratiju godišnje je okupljanje svetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gde se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom sveta.

     

    Govornici ovogodišnjeg Svetskog foruma za demokratiju bili su aktuelni i bivši ministri država širom sveta, kao i nosioci najvažnijih funkcija u institucijama Evropske unije.

     

    Cilj Svetskog foruma za demokratiju je da identifikuje nove mogućnosti delovanja za jačanje demokratije u svetu uz pomoć dijaloga i razmenom ekspertize i iskustava između različitih stručnjaka i lidera država.

     

    – Osim uticaja na donošenje zaključaka sa ovogodišnjeg Foruma, koji su prosleđeni Savetu Evrope i brojnim partnerima u oblasti demokratije i demokratskog upravljanja, imao sam priliku i da razgovaram sa šeficom stalne misije Republike Srbije pri SE Aleksandrom Đurović o daljim planovima misije u cilju proaktivnog delovanja Srbije u evropskim institucijama. Kontakte koje sam ostvario tokom posete Strazburu, Pokret za Novo društvo namerava da stavi u službu davanja doprinosa daljeg razvoja naše lokalne sredine, a i šire – naveo je Mišković.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika