Politika YTOP

NENAD MIŠKOVIĆ NA SVETSKOM FORUMU ZA DEMOKRATIJU

ZRENJANIN – Nenad Mišković, osnivač i predsednik Pokreta za Novo društvo prisustvovao je, ispred Beogradske škole za političke studije, Svetskom forumu za demokratiju u Strazburu, koji je organizovao Savet Evrope.

 

 

Svetski forum za demokratiju godišnje je okupljanje svetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gde se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom sveta.

 

Govornici ovogodišnjeg Svetskog foruma za demokratiju bili su aktuelni i bivši ministri država širom sveta, kao i nosioci najvažnijih funkcija u institucijama Evropske unije.

 

Cilj Svetskog foruma za demokratiju je da identifikuje nove mogućnosti delovanja za jačanje demokratije u svetu uz pomoć dijaloga i razmenom ekspertize i iskustava između različitih stručnjaka i lidera država.

 

– Osim uticaja na donošenje zaključaka sa ovogodišnjeg Foruma, koji su prosleđeni Savetu Evrope i brojnim partnerima u oblasti demokratije i demokratskog upravljanja, imao sam priliku i da razgovaram sa šeficom stalne misije Republike Srbije pri SE Aleksandrom Đurović o daljim planovima misije u cilju proaktivnog delovanja Srbije u evropskim institucijama. Kontakte koje sam ostvario tokom posete Strazburu, Pokret za Novo društvo namerava da stavi u službu davanja doprinosa daljeg razvoja naše lokalne sredine, a i šire – naveo je Mišković.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz