• NE ZATVARATI OČI PRED VRŠNJAČKIM NASILJEM

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradske čelnike da angažuju sve svoje resurse da preduprede pojavu vršnjačkog nasilja koje u školama postaje sve ozbiljniji problem.     – Roditelji strepe kada šalju svoje dete u školu. Uzrok tome je to što vršnjačko nasije sve više uzima maha. Zato je potrebno dobro se pripremiti, iskoristiti sve […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NE ZATVARATI OČI PRED VRŠNJAČKIM NASILJEM

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradske čelnike da angažuju sve svoje resurse da preduprede pojavu vršnjačkog nasilja koje u školama postaje sve ozbiljniji problem.

     

    Bojana Begović

     

    – Roditelji strepe kada šalju svoje dete u školu. Uzrok tome je to što vršnjačko nasije sve više uzima maha. Zato je potrebno dobro se pripremiti, iskoristiti sve mehanizme koji su na raspolaganju i ispuniti sve preduslove da do nasilja ne dođe. Jednom kada se do incidenta desi, tada je kasno – navodi Bojana Begović, odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina.

     

    Prema istraživanjima, ističe Begović, u Vojvodini je svako četvrto dete bilo izloženo vršnjačkom nasilju. Nasilje u školama poprimilo je različite oblike, prisutno je u osnovnim i srednjim školama, u urbanim i ruralnim sredinama.

     

    – Ne treba zanemariti činjenicu da značajan broj političara svojim ponašanjem u javnoj sferi pokazuje da je dozvoljeno biti bahat, nepristojan, konfliktan. To je model koji se prenosi na sve delove društva. Upozoravamo da je svako nereagovanje na bilo kakav vid nasilja pogubno i čini da nasilje postane „normalan“ i „prihvaćen“ oblik ponašanja – naglašava Begović i predlaže da se preispitaju svi mehanizmi pomoću kojih može da se reaguje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika