Politika

NAGRADA ZA ALISU KOCKAR NA KONKURSU „DR PREDRAG SIMIĆ“

alisa-kockarZRENJANIN – Alisa Kockar iz Zrenjanina osvojila je treću nagradu na konkursu „Dr Predrag Simić“, na kojem su birana tri najbolja rada iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa.

Alisa se odlučila za temu „Šta treba da budu ciljevi Srbije u politici prema zemljama regiona“.

– Profesor Simić je zaista bio inspiracija svim svojim studentima i velika je čast bila poznavati ga. Zahvaljujući profesoru, danas smo bolji politikolozi, poznavaoci međunarodnih odnosa i analitičari. Biti prva žena koja je dobila nagradu sa njegovim imenom je nešto potpuno neverovatno i zbog toga sam presrećna – izjavila je Alisa Kockar.

Nagradu su dodelili porodica Simić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative iz Beograda u spomen na prerano preminulog profesora dr Predraga Simića, a sama svečanost održana je juče na Fakultetu političkih nauka.

Alisa Kockar je studentkinja master međunarodnih studija, modul međunarodna bezbednost, na Fakultetu političkih nauka, koordinatorka za međunarodnu saradnju i komunikaciju u Društvu za akademski razvoj i portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.