• NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE NE PLAĆA DOVOLJNO

    ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu podseća na inicijativu koju je LSV pokrenula, a tiče se raskida energetskog sporazuma s Ruskom Federacijom, jer se na taj način, kako tvrde ligaši, štite interesi građana Srbije, Vojvodine i Zrenjanina.     – Jedna od inicijativa odnosi se i na povećanje iznosa rudne rente, budući […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE NE PLAĆA DOVOLJNO

    ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu podseća na inicijativu koju je LSV pokrenula, a tiče se raskida energetskog sporazuma s Ruskom Federacijom, jer se na taj način, kako tvrde ligaši, štite interesi građana Srbije, Vojvodine i Zrenjanina.

     

    Adam Paljov

     

    – Jedna od inicijativa odnosi se i na povećanje iznosa rudne rente, budući da se vojvođanski nafta i gas sedam godina besomučno crpe po najnižoj rudnoj renti u Evropi, a višestruko manjoj nego u Ruskoj Federaciji – napominje Adam Paljov, član Gradskog odbora LSV.

     

    Po njegovim rečima, trebalo bi da rudna renta u Srbiji po zakonu iznosi 7 odsto, ali taj zakon ne važi za NIS. Ta kompanija s većinskim ruskim vlasništvom i dalje plaća 3 odsto.

     

    – Grad Zrenjanin je u periodu od 2011. do 2015. godine u budžet „primio“ oko 570 miliona dinara na ime rudne rente. Prosečno po godini grad Zrenjanin na ime rudne rente dobija oko 115 miliona dinara. Da se poštuje zakonska odredba o rudnoj renti koja kaže da lokalnim samoupravama ostaje 7 odsto, grad Zrenjanin bi u proseku godišnje dobijao 265 miliona dinara. Dakle, razlika na nivou godine je 150 miliona dinara ili 1,22 miliona evra – navodi Paljov i dodaje da je ovaj iznos ekvivalent vrednosti izgradnje četiri sale za fizičko vaspitanje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]