Politika

Na Izbornom kongresu u Zrenjaninu Čanak ponovo izabran za predsednika LSV

Izborni kongres
Foto: Liga socijaldemokrata Vojvodine

Nenad Čanak i dalje će se nalaziti na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine, odlučili su članovi ove političke partije, na 12. Izbornom kongresu LSV, koji je održan u subotu u Zrenjaninu.

 

Čanak je izabran sa 242 glasa, a u trci za predsednika bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo.

 

Delegati LSV izabrali su i novo rukovodstvo stranke. Novi članovi Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine su Dragan Andrić, Milivoj Bešlin, Branislav Bogaroški, Dušan Jakovljev, Zdenko Kolar, Robert Kolar, Bojan Kostreš, Sandra Ristić, Nenad Čanak, Dejan Čapo i Saša Šućurović.

 

Nakon izbora za predsedinika, Čanak je naveo da se nijedan datum iz istorije Vojvodine ne slavi, sem 1918. i pripajanja Vojvodine Srbiji. Kako je rekao, to je zato što je Vojvodina poslednji ratni plen koji je Srbija uspela da zadrži.

 

– Iz tog čeličnog zagrljaja se neće lako izvući. Zato što nas i doživljavaju kao plen, a mi to nismo. Mi smo ljudi i hoćemo da nas tako tretiraju. Naš glas vredi isto koliko i glas juga. I ne može samo to što ne živimo u Beograd da bude razlog da naše reči se ne čuju, da se naši zahtevi ne poštuju i da se kaže pa šta hoćete, preglasali smo vas. Ima stvari o kojima se ne glasa. Vojvodina je jedna od tih stvari. Ne može se nasilno ukinuti istorijska autonomija Vojvodine koja je 30 godina starija od državnosti Republike Srbije. Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica. Živela Liga socijaldemokrata Vojvodine – naglasio je Čanak.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM