• Mlada Vojvodina se protivi dolasku akademika Matije Bećkovića

    Organizacija „Mlada Vojvodina“ protivi se dolasku akademika Matije Bećkovića u Zrenjanin. Bećković je najavljen kao specijalni gost guslarske večeri, koja će biti održana u subotu, 9. novembra, u Kulturnom centru Zrenjanina.   Aktivisti organizacije „Mlada Vojvodina“ zalepili su nalepnice sa natpisom „Matija, idi kući“ preko plakata na kojem se najavljuje gostovanje akademika Matije Bećkovića u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mlada Vojvodina se protivi dolasku akademika Matije Bećkovića

    Organizacija „Mlada Vojvodina“ protivi se dolasku akademika Matije Bećkovića u Zrenjanin. Bećković je najavljen kao specijalni gost guslarske večeri, koja će biti održana u subotu, 9. novembra, u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    Aktivisti organizacije „Mlada Vojvodina“ zalepili su nalepnice sa natpisom „Matija, idi kući“ preko plakata na kojem se najavljuje gostovanje akademika Matije Bećkovića u Zrenjaninu.

     

    „Matija, idi kući“, piše crvenim slovima na nekoliko belih nalepnica kojima je izlepljen plakat sa velikom Bećkovićevom fotografijom.

     

    Plakati su potpisani sa „Mlada Vojvodina“.

     

    „Mlada Vojvodina“ je iste nalepnice zalepila i pored ulaza u zgradu Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu, 31. oktobra, uoči Bećkovićevog gostovanja.

     

    Pročitajte još: U toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem

     

    Organizacija „Mlada Vojvodina“ ranije je saopštila da je u pitanju „revolucionarni republikanski pokret, koji nije zvanično registrovan“. Kako je navedeno, on okuplja mlade iz petnaestak mesta u Vojvodini, kojima je „dosta kilavih i mlakih autonomaških političara“.

     

    Široj javnosti ova organizacija je postala poznata kada je, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisala grafite „Vojvodina = Katalonija“ u više gradova.

     

    Na zvaničnom Twitter profilu ove organizacije stoji i poruka: „Vojvodina naša dika – biće republika“.

     

    Matija Bećković biće specijalni gost ovogodišnje guslarske večeri, posvećene očuvanju i negovanju guslarske muzike i ovog tradicionalnog instrumenta. Događaj će biti održan pod sloganom „Ja ne nosim gusle stare, da ideje rušim nove“ u subotu, 9. novembra, u Kulturnom centru Zrenjanina, s početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

     

    Ovom prilikom biće obeleženo 25 godina rada zrenjaninskog Kulturno-umetničkog guslarskog društva „Petar Perunović Perun“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Njihov idejni vođa je Marton oni su svi članovi Čankove ligaške LSV partije … Da se u Srbiji poštuje zakon takvi separatistički pokreti odavno bi bili zabranjeni .

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika