Politika

Mlada i hrabra Sanja Sladojević pričala o svojoj borbi sa opakom bolešću

Forum žena Socijalističke partije Srbije

Forum žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu održao je tribinu u Elemiru, na kojoj je bilo reči o prevenciji raka grlića materice i dojke.

 

S obzirom na to da je oktobar Mesec borbe protiv raka dojke, tribina je imala za cilj da se ukaže na važnost prevencije kod ovih oboljenja koja se mogu izlečiti ukoliko se otkriju na vreme. Pripadnicama lepšeg pola obratile su se načelnica onkološkog odeljenja i ginekolog akušer u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ dr Ivana Ujfeljan Ristić, direktorka srednje Medicinske škole Sanja Necin i mlada žena koja se suočila sa ovom opakom bolešću i koja se nalazi na putu izlečenja Sanja Sladojević.

 

Dr Ivana Ujfeljan Ristić informisala je prisutne koliko su važni pregledi i samopregledi, kao i da je rano dijagnostifikovana bolest izlečiva, dok je dr Ružica Omaljev skrenula pažnju da su skrininzi veoma važni.

 

Sanja Necin je istakla da se u Medicinskoj školi dosta pažnje posvećuje ovim temama i da je praktična nastava način da se učenici edukuju i osposobe za budući posao.

 

Učesnice tribine imale su priliku i da čuju mladu i hrabru Sanju Sladojević, koja je sa njima podelila svoju životnu priču o tome kako se bori sa ovom opakom bolešću.

 

– Ovo je bila Sanjina i naša podrška svima koji se bore protiv opakih bolesti. Zajednička poruka i apel svih učesnika je da na preventivne preglede sve žene treba da idu jednom godišnje, da budu odgovorne prema sebi i svojim članovima porodice i da vole sebe. Zdrava žena može sve i ima hiljadu želja, a bolesna samo jednu, poruka je sa održane tribine – rekla je Željka Milošević, predsednica Foruma žena SPS u Zrenjaninu.

 

Forum žena Socijalističke partije Srbije

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.