Politika

Ministre Vlade Republike Srpske zanimaju iskustva Zrenjanina u privrednom razvoju

Republika Srpska

Povodom Dana Republike Srpske, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem u svom kabinetu, za funkcionere iz Republike Srpske.

 

Prijem je priređen za ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatana Klokića, ministra saobraćaja i veza Neđu Trninića i direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.

 

– Visoki funkcioneri Republike Srpske tokom cele godine dolaze u naš grad, a sada su nam u poseti čak dva ministra, što se u skorije vreme nije dešavalo. Veoma mi prija njihovo viđenje Zrenjanina, i naših industrijskih zona i potencijala. Naravno da smo iskoristili priliku da razmenimo iskustva i razgovaramo o načinima na koje ćemo povezivati naše privrednike, i to nam je osnovni zadatak, a imaćemo priliku i da zajednički uživamo u kulturno – umetničkom programu koji je pripremljen povodom Dana Republike Srpske – izjavio je Janjić.

 

Dan Republike Srpske

 

Gostujući ministar Zlatan Klokić zahvalio se gradonačelniku Janjiću na gostoprimstvu i učešću grada na Begeju u obeležavanju Dana Republike Srpske u Srbiji.

 

– Razgovarali smo o mogućnostima privredne saradnje, jer je Zrenjanin veoma interesantan zbog svog koncepta industrijskih zona, gde je došao veliki broj investitora, zbog povoljne klime za ulaganja i razvoj proizvodnje – istakao je Klokić, uz podsećanje da Zrenjanin ima bratske odnose sa dva grada u Republici Srpskoj, sa Trebinjem i Laktašima, a uskoro bi trebalo da se pobratimi i sa Bjeljinom.

 

On je ocenio da je Srbija najznačajniji spoljnotrgovinski partner za Republiku Srpsku.

 

Dan Republike Srpske

 

I ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić ocenio je da je Zrenjanin možda najperspektivniji grad u Srbiji po pitanju industrijskog razvoja.

 

– Nas interesuju iskustva Zrenjanina u privrednom razvoju, posebno u razvoju industrijskih zona a moguća je saradnja i u drugim oblastima – naglasio je Trninić, ističući činjenicu da je znatan broj žitelja grada na Begeju poreklom sa prostora Republike Srpske i da ne treba zanemariti ni taj elemenat.

 

A Mlađen Cicović je ocenio da manifestacije kao što su Dani Republike Srpske u Srbiji doprinose učvršćivanju međusobnih odnosa, i da su susreti i razgovori, kao ovi što su vođeni u Zrenjaninu, obostrano korisni.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz