• Ministre Vlade Republike Srpske zanimaju iskustva Zrenjanina u privrednom razvoju

    Povodom Dana Republike Srpske, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem u svom kabinetu, za funkcionere iz Republike Srpske.   Prijem je priređen za ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatana Klokića, ministra saobraćaja i veza Neđu Trninića i direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ministre Vlade Republike Srpske zanimaju iskustva Zrenjanina u privrednom razvoju

    Povodom Dana Republike Srpske, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem u svom kabinetu, za funkcionere iz Republike Srpske.

     

    Prijem je priređen za ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatana Klokića, ministra saobraćaja i veza Neđu Trninića i direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.

     

    – Visoki funkcioneri Republike Srpske tokom cele godine dolaze u naš grad, a sada su nam u poseti čak dva ministra, što se u skorije vreme nije dešavalo. Veoma mi prija njihovo viđenje Zrenjanina, i naših industrijskih zona i potencijala. Naravno da smo iskoristili priliku da razmenimo iskustva i razgovaramo o načinima na koje ćemo povezivati naše privrednike, i to nam je osnovni zadatak, a imaćemo priliku i da zajednički uživamo u kulturno – umetničkom programu koji je pripremljen povodom Dana Republike Srpske – izjavio je Janjić.

     

    Dan Republike Srpske

     

    Gostujući ministar Zlatan Klokić zahvalio se gradonačelniku Janjiću na gostoprimstvu i učešću grada na Begeju u obeležavanju Dana Republike Srpske u Srbiji.

     

    – Razgovarali smo o mogućnostima privredne saradnje, jer je Zrenjanin veoma interesantan zbog svog koncepta industrijskih zona, gde je došao veliki broj investitora, zbog povoljne klime za ulaganja i razvoj proizvodnje – istakao je Klokić, uz podsećanje da Zrenjanin ima bratske odnose sa dva grada u Republici Srpskoj, sa Trebinjem i Laktašima, a uskoro bi trebalo da se pobratimi i sa Bjeljinom.

     

    On je ocenio da je Srbija najznačajniji spoljnotrgovinski partner za Republiku Srpsku.

     

    Dan Republike Srpske

     

    I ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić ocenio je da je Zrenjanin možda najperspektivniji grad u Srbiji po pitanju industrijskog razvoja.

     

    – Nas interesuju iskustva Zrenjanina u privrednom razvoju, posebno u razvoju industrijskih zona a moguća je saradnja i u drugim oblastima – naglasio je Trninić, ističući činjenicu da je znatan broj žitelja grada na Begeju poreklom sa prostora Republike Srpske i da ne treba zanemariti ni taj elemenat.

     

    A Mlađen Cicović je ocenio da manifestacije kao što su Dani Republike Srpske u Srbiji doprinose učvršćivanju međusobnih odnosa, i da su susreti i razgovori, kao ovi što su vođeni u Zrenjaninu, obostrano korisni.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]