• MINISTAR BRANKO RUŽIĆ: ZRENJANIN IMA ODLIČAN POTENCIJAL

    ZRENJANIN – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, a prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi, kao i predstavnici grada Debrecena i Srpsko – mađarske privredne komore.     Ružić, koji je došao u pratnji državnih sekretara Zorana […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MINISTAR BRANKO RUŽIĆ: ZRENJANIN IMA ODLIČAN POTENCIJAL

    ZRENJANIN – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, a prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi, kao i predstavnici grada Debrecena i Srpsko – mađarske privredne komore.

     

    ružić branko
    Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić

     

    Ružić, koji je došao u pratnji državnih sekretara Zorana Kasalovića i Ivana Bošnjaka, imao je sastanak i u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga, gde je razgovarao sa načelnicom okruga Snežanom Vučurević.

     

    – Prekogranična saradnja s Mađarskom i Rumunijom, povlačenje sredstava od Evropske unije, korišćenje raznih grantova i iskustava jesu dobar pokazatelj odličnog menadžerskog potencijala koji grad Zrenjanin poseduje. Pohvalio bih i gradonačelnika i čitav tim koji on predvodi ovde u Zrenjaninu, za sve što je urađeno, uključujući i afirmaciju i saradnju s pet opština iz Mađarske. To je put i način kako afirmisati i evropske vrednosti – ocenio je Ružić ovom prilikom.

     

    Zoltan Nogradi, gradonačelnik Morahaloma, gradića poznatog po banji i spa-centru koje posećuje i veliki broj Zrenjaninaca, zahvalio se gradonačelniku Janjiću na srdačnom prijemu i ukazanom gostoprimstvu u Zrenjaninu.

     

    – Ovde sam da reprezentujem našu ponudu i nadam se dobroj budućoj saradnji, a radujem se i budućem projektu za izgradnju srpsko-mađarskog kulturnog centra u Morahalomu. Želja nam je takođe da napravimo zajedničku regiju, jer ne želimo da gubimo ono što smo u prethodnih godina imali, a to je odlična saradnja koju sada želimo da podignemo na veći nivo – kazao je Nogradi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]