Politika

Matejin: Uskoro nova oprema u Domu zdravlja

ZRENJANIN – Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin ocenio je danas da je zatečeno stanje u zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ bilo teško, opterećeno prekomernim zapošljavanjem, naročito administrativnog osoblja.

Predrag Matejin
Predrag Matejin

– Lokalna samouprava, u skladu sa svojim mogućnostima, u poslednje tri godine je opredelila i realizovala sredstva iz budžeta i time donekle stabilizovala dalje urušavanje sistema primarne zdravstvene zaštite. Uz pomalo lutanja, ipak je formiran adekvatan menadžment Doma zdravlja koji je svojim zalaganjem i stručnim radom, uspeo da anulira nenamensko trošenje sredstava – istakao je Matejin na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao i da, u odnosu na mnoge domove zdravlja u Srbiji koji su u finansijskoj blokadi ili predblokadi, zrenjaninska ustanova redovno isplaćuje zarade svim zaposlenim radnicima.

Prema njegovim rečima, sprečeno je i otpuštanje viška radnika stomatološke službe a, sa evidentnim manjkom lekara, uspešno su pokrivene sve ambulante kako u gradu tako i u naseljenim mestima.

– Prirodnim odlivom smanjen je broj administrativnog osoblja na oko 20 odsto i približava se evropskom standardu koji iznosi 15 odsto. Uvedeni elektronski karton će pacijentima olakšati zakazivanje pregleda, a lekarima pojednostaviti administrativne procedure – kazao je Matejin.

Funkcioner SNS je najavio i da se u narednom periodu planira kupovina jos dva sanitetska vozila, inhalatora za decu, dva ginekološka stola i jos dosta opreme koja je neophodna za bolji rad, a koja će se finansirati sredstvima iz budžeta grada.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.