• Matejin: Uskoro nova oprema u Domu zdravlja

    Pokrajinski poslanik pohvalio rad ove ustanove

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin ocenio je danas da je zatečeno stanje u zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ bilo teško, opterećeno prekomernim zapošljavanjem, naročito administrativnog osoblja.

    Predrag Matejin
    Predrag Matejin

    – Lokalna samouprava, u skladu sa svojim mogućnostima, u poslednje tri godine je opredelila i realizovala sredstva iz budžeta i time donekle stabilizovala dalje urušavanje sistema primarne zdravstvene zaštite. Uz pomalo lutanja, ipak je formiran adekvatan menadžment Doma zdravlja koji je svojim zalaganjem i stručnim radom, uspeo da anulira nenamensko trošenje sredstava – istakao je Matejin na današnjoj konferenciji za novinare.

    On je dodao i da, u odnosu na mnoge domove zdravlja u Srbiji koji su u finansijskoj blokadi ili predblokadi, zrenjaninska ustanova redovno isplaćuje zarade svim zaposlenim radnicima.

    Prema njegovim rečima, sprečeno je i otpuštanje viška radnika stomatološke službe a, sa evidentnim manjkom lekara, uspešno su pokrivene sve ambulante kako u gradu tako i u naseljenim mestima.

    – Prirodnim odlivom smanjen je broj administrativnog osoblja na oko 20 odsto i približava se evropskom standardu koji iznosi 15 odsto. Uvedeni elektronski karton će pacijentima olakšati zakazivanje pregleda, a lekarima pojednostaviti administrativne procedure – kazao je Matejin.

    Funkcioner SNS je najavio i da se u narednom periodu planira kupovina jos dva sanitetska vozila, inhalatora za decu, dva ginekološka stola i jos dosta opreme koja je neophodna za bolji rad, a koja će se finansirati sredstvima iz budžeta grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]