• Marton: LSV neće dozvoliti otimanje „Elektrovojvodine“

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da se Vojvodini otme „Elektrovojvodina“ da bi se uništila i prodala u bescenje, kako bi se obezbedio novac za opstanak Vlade iz Beograda, poručio je danas poslanik u pokrajinskoj Skupštini i odbornik u zrenjaninskom parlamentu Aleksandar Marton. Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Gradskog odbora LSV u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da se Vojvodini otme „Elektrovojvodina“ da bi se uništila i prodala u bescenje, kako bi se obezbedio novac za opstanak Vlade iz Beograda, poručio je danas poslanik u pokrajinskoj Skupštini i odbornik u zrenjaninskom parlamentu Aleksandar Marton.

    Aleksandar Marton
    Aleksandar Marton

    Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Gradskog odbora LSV u Zrenjaninu, Marton je kazao da svi pamtimo sudbinu „Naftagasa“, nekada najprofitabilnijeg vojvođanskog preduzeća koje je odlukom vlasti iz Beograda prvo ugašeno, odnosno pripojeno NIS-u, a zatim prodato Rusima po ceni Robne kuće Beograd.

    – Danas se isto radi sa „Elektrovojvodinom“. Od 1. jula se priprema njeno gašenje, pripajanje EPS-u, a zatim prodaja EPS-a u bescenje od strane vlasti u Beogradu. Prvo će na red doći 650 radnika „Elektrovojvodine“ koji će biti na listi za gubitak posla. Zatim će Elektrodistribucija Beograd prisvojiti gotovo 700 miliona dinara poreza i doprinosa koji je isplaćivala „Elektrovojvodina“ i od čega su se gradili putevi, škole i bolnice u Vojvodini. Zatim će EPS dva puta do jeseni podići cenu struje i podići nove kredite da bi kreditori stekli vlasnički udeo nakon prodaje EPS-a. Nakon prodaje EPS-a, građanima Vojvodine će biti oduzeta imovina „Elektrovojvodine“ koju su gradili decenijama, a koja vredi 700 miliona evra – prognozirao je Marton.

    On je poručio da LSV ne želi da pristaje na ideju da je sva pamet u Beogradu, „a da smo mi u Zrenjaninu, Melencima ili Kikindi samo puka ispostava ili šalter“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika