Politika

Marton: LSV neće dozvoliti otimanje „Elektrovojvodine“

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da se Vojvodini otme „Elektrovojvodina“ da bi se uništila i prodala u bescenje, kako bi se obezbedio novac za opstanak Vlade iz Beograda, poručio je danas poslanik u pokrajinskoj Skupštini i odbornik u zrenjaninskom parlamentu Aleksandar Marton.

Aleksandar Marton
Aleksandar Marton

Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Gradskog odbora LSV u Zrenjaninu, Marton je kazao da svi pamtimo sudbinu „Naftagasa“, nekada najprofitabilnijeg vojvođanskog preduzeća koje je odlukom vlasti iz Beograda prvo ugašeno, odnosno pripojeno NIS-u, a zatim prodato Rusima po ceni Robne kuće Beograd.

– Danas se isto radi sa „Elektrovojvodinom“. Od 1. jula se priprema njeno gašenje, pripajanje EPS-u, a zatim prodaja EPS-a u bescenje od strane vlasti u Beogradu. Prvo će na red doći 650 radnika „Elektrovojvodine“ koji će biti na listi za gubitak posla. Zatim će Elektrodistribucija Beograd prisvojiti gotovo 700 miliona dinara poreza i doprinosa koji je isplaćivala „Elektrovojvodina“ i od čega su se gradili putevi, škole i bolnice u Vojvodini. Zatim će EPS dva puta do jeseni podići cenu struje i podići nove kredite da bi kreditori stekli vlasnički udeo nakon prodaje EPS-a. Nakon prodaje EPS-a, građanima Vojvodine će biti oduzeta imovina „Elektrovojvodine“ koju su gradili decenijama, a koja vredi 700 miliona evra – prognozirao je Marton.

On je poručio da LSV ne želi da pristaje na ideju da je sva pamet u Beogradu, „a da smo mi u Zrenjaninu, Melencima ili Kikindi samo puka ispostava ili šalter“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.