Politika

MANJE SREDSTAVA OD UPRAVE ZA KAPITALNA ULAGANJA

Gordana Kozlovački

ZRENJANIN – Pokrajinska poslanica Demokratske stranke Gordana Kozlovački ocenila je da su investicije preko Uprave za kapitalna ulaganja u našu sredinu bile pozamašnije nekih ranijih godina, nego što je to sada slučaj.

 

Gordana Kozlovački

 

– Tako se u periodu 2016. – 2017. godine grad Zrenjanin našao tek na 11. mestu među svim gradovima i opštinama u Vojvodini, pri čemu je preliminarna suma prenetih sredstava (još nije sveden saldo za 2017. godinu) manja od 3 odsto od sume ukupnih sredstava prenetih u periodu 2007. – 2017. godine. Značajno je napomenuti da je sveukupni skor grada Zrenjanina u periodu 2007. – 2017. godina bio odlična peta pozicija – proračunala je Kozlovački.

 

Po njenim rečima, završetak zgrade Nove bolnice, jedine nove zdravstvene ustanove na Balkanu izgrađene sredstvima samodoprinosa, poboljšanje uslova u školama i vrtićima, rešavanje ekoloških problema kao što je zdrava pijaća voda, rešavanje kanalizacione mreže u selima, podsticaji za poljoprivrednike i preduzetnike, i drugi važni projekti za ovu sredinu, sve vreme su „u horizontu“.

 

– Vremena još ima, ali ne previše, znanja, volje i energije sasvim dovoljno da se nastavi trasiranim putem prioriteta, uz podršku i finansijske podsticaje od onih čiji je to zadatak – ocenila je Kozlovački.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz