• LSV: ŠTA JE SA REGIONALNIM CENTROM ZA RECIKLAŽU OTPADA

    ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je od čelnika grada da obaveste javnost o tome dokle se stiglo sa obećanim Regionalnim centrom za reciklažu otpada. – Naime, decembra meseca 2014. godine aktuelna vladajuća kolicija je najavila da je dvogodišnja saradnja sa stručnjacima iz Švedske i ekologa iz Zrenjanina i susednih opština Žitište i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV: ŠTA JE SA REGIONALNIM CENTROM ZA RECIKLAŽU OTPADA

    ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je od čelnika grada da obaveste javnost o tome dokle se stiglo sa obećanim Regionalnim centrom za reciklažu otpada.

    Vladimir Milošev

    – Naime, decembra meseca 2014. godine aktuelna vladajuća kolicija je najavila da je dvogodišnja saradnja sa stručnjacima iz Švedske i ekologa iz Zrenjanina i susednih opština Žitište i Sečanj, rezultirala projektom za osnivanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom što bi bila prva faza za kasniju izgradnju Regionalnog centra za reciklažu otpada. Tom prilikom pomenuto je da je investicija te prve faze vrednosti 26 miliona evra, od čega je 85 odsto deo koji finansira švedski partner. Međutim, do današnjeg dana niti je izgrađen i krenuo sa radom Regionalni centar za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada, a kamoli postrojenja za reciklažu otpada – istakao je Vladimir Milošev, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

    Po rečima Miloševa, pored toga što bi rešio višegodišnji problem deponija, taj centar bi mogao biti značajan izvor prihoda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]