• LSV: I SEOSKOJ DECI OMOGUĆITI BESPLATAN GRADSKI PREVOZ

    ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ne odustaje od zahteva da se omogući besplatan gradski prevoz srednjoškolcima iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina. – Insistiramo da se na narednom zasedanju Skupštine grada ovaj predlog uvrsti u dnevni red, te da se na taj način ispoštuje Ustavom zagarantovana pravo na obrazovanje. Svi srednjoškolci iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV: I SEOSKOJ DECI OMOGUĆITI BESPLATAN GRADSKI PREVOZ

    ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ne odustaje od zahteva da se omogući besplatan gradski prevoz srednjoškolcima iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina.

    Ildiko Bođo

    – Insistiramo da se na narednom zasedanju Skupštine grada ovaj predlog uvrsti u dnevni red, te da se na taj način ispoštuje Ustavom zagarantovana pravo na obrazovanje. Svi srednjoškolci iz seoskih sredina koji pohađaju srednje škole u Zrenjaninu imali bi jednako pravo i dostupnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja. Prihvatanjem ovog predloga motivisali bi se i roditelji da nastave život u selima, koja se iz godine u godinu sve više prazne – obrazlaže Ildiko Bođo, odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

    LSV je podnela amandman na Predlog odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina, predlažući da se dodaju u povlašćeni prevoz i svi učenici srednjih škola čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći, kao i učenici čije se porodice na osnovu procene i potvrde Centra za socijalni rad trenutno nalaze u stanju socijalne potrebe i svi učenici srednjih škola iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. NARAVNO, „DA JE PROTIVUSTAVNA“, OVAKVA SEGREGACIJA, ISTO, KAO I „RAZLIKOVANJE“, TZV. „GRADSKIH“ I „SEOSKIH“ PENZIONERA!!! VEĆ NEKOLIKO GODINA SAM UKAZIVAO NA TU ANOMALIJU, JER PENZIONERI „SA SELA“, STARIJI OD 65 GODINA, NEMAJU PRAVO NA „BESPLATNI“ PREVOZ, IZ SELA, DO GRADA, DOK „GRADSKI“ IMAJU, A, SVI PLAĆAMO, U ISTU, GRADSKU KASU!!! I, NE SAMO TO!
      Pozdrav iz Elemira!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika