Politika

LSV: I SEOSKOJ DECI OMOGUĆITI BESPLATAN GRADSKI PREVOZ

Ildiko Bođo

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ne odustaje od zahteva da se omogući besplatan gradski prevoz srednjoškolcima iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina.

Ildiko Bođo

– Insistiramo da se na narednom zasedanju Skupštine grada ovaj predlog uvrsti u dnevni red, te da se na taj način ispoštuje Ustavom zagarantovana pravo na obrazovanje. Svi srednjoškolci iz seoskih sredina koji pohađaju srednje škole u Zrenjaninu imali bi jednako pravo i dostupnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja. Prihvatanjem ovog predloga motivisali bi se i roditelji da nastave život u selima, koja se iz godine u godinu sve više prazne – obrazlaže Ildiko Bođo, odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

LSV je podnela amandman na Predlog odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina, predlažući da se dodaju u povlašćeni prevoz i svi učenici srednjih škola čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći, kao i učenici čije se porodice na osnovu procene i potvrde Centra za socijalni rad trenutno nalaze u stanju socijalne potrebe i svi učenici srednjih škola iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • NARAVNO, “DA JE PROTIVUSTAVNA”, OVAKVA SEGREGACIJA, ISTO, KAO I “RAZLIKOVANJE”, TZV. “GRADSKIH” I “SEOSKIH” PENZIONERA!!! VEĆ NEKOLIKO GODINA SAM UKAZIVAO NA TU ANOMALIJU, JER PENZIONERI “SA SELA”, STARIJI OD 65 GODINA, NEMAJU PRAVO NA “BESPLATNI” PREVOZ, IZ SELA, DO GRADA, DOK “GRADSKI” IMAJU, A, SVI PLAĆAMO, U ISTU, GRADSKU KASU!!! I, NE SAMO TO!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM