• LSV PROTESTVUJE ZBOG AGRARNOG BUDŽETA

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvuje zbog odluke da se u budžetu za 2018. godinu za agrarni budžet izdvoji manje novca od minimalnog iznosa propisanog zakonima.     – Prema važećem zakonu o podsticajima, koji određuje minimalni iznos, država bi za agrarni budžet u 2018. godini trebalo da izdvoji pet odsto nacionalnog budžeta, što iznosi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV PROTESTVUJE ZBOG AGRARNOG BUDŽETA

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvuje zbog odluke da se u budžetu za 2018. godinu za agrarni budžet izdvoji manje novca od minimalnog iznosa propisanog zakonima.

     

    Dejan Čapo

     

    – Prema važećem zakonu o podsticajima, koji određuje minimalni iznos, država bi za agrarni budžet u 2018. godini trebalo da izdvoji pet odsto nacionalnog budžeta, što iznosi 60 milijardi dinara. Umesto toga, Vlada Republike Srbije je usvojila agrarni budžet od 40,5 milijardi dinara, odnosno 19,5 milijardi dinara manje od zakonom određenog minimuma. Ovo je nož u leđa poljoprivrednika, koji su već pretrpeli ogromne štete zbog ovogodišnjih suša – upozorava Dejan Čapo, predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, uz podsećanje da je LSV predložila nekoliko mera za saniranje posledica izazvanih sušom, ali vlast nije prihvatila te predloge.

     

    Čapo naglašava i da je odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u gradskoj Skupštini odbila da prisustvuje skupštinskoj sednici održanoj 16. novembra, na kojoj je skupštinska većina izglasala da se nemačkoj kompaniji „Tenis“ omogući zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]