Politika

LSV PROTESTVUJE ZBOG AGRARNOG BUDŽETA

Dejan Čapo

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvuje zbog odluke da se u budžetu za 2018. godinu za agrarni budžet izdvoji manje novca od minimalnog iznosa propisanog zakonima.

 

Dejan Čapo

 

– Prema važećem zakonu o podsticajima, koji određuje minimalni iznos, država bi za agrarni budžet u 2018. godini trebalo da izdvoji pet odsto nacionalnog budžeta, što iznosi 60 milijardi dinara. Umesto toga, Vlada Republike Srbije je usvojila agrarni budžet od 40,5 milijardi dinara, odnosno 19,5 milijardi dinara manje od zakonom određenog minimuma. Ovo je nož u leđa poljoprivrednika, koji su već pretrpeli ogromne štete zbog ovogodišnjih suša – upozorava Dejan Čapo, predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, uz podsećanje da je LSV predložila nekoliko mera za saniranje posledica izazvanih sušom, ali vlast nije prihvatila te predloge.

 

Čapo naglašava i da je odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u gradskoj Skupštini odbila da prisustvuje skupštinskoj sednici održanoj 16. novembra, na kojoj je skupštinska većina izglasala da se nemačkoj kompaniji „Tenis“ omogući zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz