Politika

LSV: POLjOPRIVREDNICI U PONIŽAVAJUĆEM POLOŽAJU

ZRENJANIN – Branislav Knežević, član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV nastavlja prikupljanje 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma i zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i zemljišta, jer se, kako je rekao, već pokazuje da primena Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu donosi velike probleme domaćim poljoprivrednicima i poljoprivredi.

Branislav Knežević
Branislav Knežević

Knežević je upozorio i da će smanjenje subvencija za tri puta, sa 12.000 na 4.000 dinara po hektaru, imati katastrofalne posledice po ratarske proizvođače, ali i celokupnu domaću poljoprivredu.

– Na ovaj način se poljoprivrednici dovode u ponižavajući položaj i ne znam kako će skrpiti kraj sa krajem, a posebno me iznenađuje ovakva mera Vlade i Ministarstva za poljoprivredu, jer se zna da jedino na poljoprivredi pravimo suficit u izvozu – istakao je Knežević, dodajući da je procena da sad izvoz neće biti moguć.

Knežević je naglasio da je potrebno hitno menjati zakon, jer je očigledno potpuno u nesaglasju sa interesima poljoprivrednika.

– LSV je apelovala da se prilikom kupovine i izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup zaštite domaći poljoprivrednici, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna – istakao je Knežević.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM