• LSV: ODMAH OTVORITI APOTEKE U SVIM SELIMA

    ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Dejan Čapo rekao je da ova stranka traži od predstavnika gradske vlasti da vrate u funkciju sve apoteke u selima na području grada Zrenjanina, koje rade u okviru Javne ustanove „Apoteka Zrenjanin“.     – Uprkos tome što su pre samo godinu i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV: ODMAH OTVORITI APOTEKE U SVIM SELIMA

    ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Dejan Čapo rekao je da ova stranka traži od predstavnika gradske vlasti da vrate u funkciju sve apoteke u selima na području grada Zrenjanina, koje rade u okviru Javne ustanove „Apoteka Zrenjanin“.

     

    dejan capo
    Dejan Čapo

     

    – Uprkos tome što su pre samo godinu i po dana najavljivali da će svako naseljeno mesto imati apoteku, u realnom životu je upravo suprotno – apoteke su već zatvorene u Aradcu, Jankovom Mostu, Mihajlovu, Farkaždinu i Knićaninu, ne zna se šta će biti sa apotekama u Melencima, Botošu i Čenti, apoteka u Belom Blatu radi dva puta nedeljno, a Lukino Selo nije ni imalo apoteku – rekao je Čapo.

     

    Kako je istakao, „Apoteka Zrenjanin“ je javna ustanova, što znači da je dužnost i odgovornost gradskih čelnika da obezbede kontinuirano snabdevanje stanovništva lekovima i medicinskim sredstvima radi lečenja, poboljšanja i održavanja kvaliteta života pacijenta.

     

    – U malim sredinama privatni preduzetnici nemaju interes da otvore apoteku, te državne apoteke moraju da postoje – ocenio je Čapo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]