• LSV o prihvatilištu za životinje

    Mora humanije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Funkcioner zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Aleksandar Rudić, ukazuje na probleme u prihvatilištu za napuštene životinje, koje je u sastavu lokalnog JKP „Čistoće i zelenilo“.
    LSV

    Aleksandar Rudić ističe da udruženja za zaštitu životinja upozoravaju da se u zrenjaninskom prihvatilištu sa životinjama postupa nehumano.

    -Upitan je kvalitet veterinarske nege, životinje su neuhranjene, iako aktivisti koji obilaze prihvatilište tvrde da, prema sredstvima koje grad Zrenjanin izdvaja za tu namenu, tako ne bi trebalo da bude – naglašava Rudić i podvlači da taj problem postoji odavno.

    – Na to ukazuje informacija da je pre 13 meseci podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, za ubijanje preko četiri hiljade životinja u roku od 21 meseca i uginuće velikog broja pasa i mačaka u istom periodu. Takođe, saznajemo da je podneta krivična prijava protiv odgovornih u prihvatilištvu, zbog nehumanog odnosa prema životinjama – tvrdi Rudić.
    Funkcioner zrenjaninske LSV je apelovao na nadležne da, radi humanog postupanja, obezbeđivanja boljih uslova u prihvatilištu i pružanja adekvatne veterinarske nege životinjama, obrate pažnju na ovaj problem i uključe aktiviste udruženja za zaštitu životinja u njegovo rešavanje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika