Politika

LSV o prihvatilištu za životinje

ZRENJANIN – Funkcioner zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Aleksandar Rudić, ukazuje na probleme u prihvatilištu za napuštene životinje, koje je u sastavu lokalnog JKP „Čistoće i zelenilo“.
LSV

Aleksandar Rudić ističe da udruženja za zaštitu životinja upozoravaju da se u zrenjaninskom prihvatilištu sa životinjama postupa nehumano.

-Upitan je kvalitet veterinarske nege, životinje su neuhranjene, iako aktivisti koji obilaze prihvatilište tvrde da, prema sredstvima koje grad Zrenjanin izdvaja za tu namenu, tako ne bi trebalo da bude – naglašava Rudić i podvlači da taj problem postoji odavno.

– Na to ukazuje informacija da je pre 13 meseci podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, za ubijanje preko četiri hiljade životinja u roku od 21 meseca i uginuće velikog broja pasa i mačaka u istom periodu. Takođe, saznajemo da je podneta krivična prijava protiv odgovornih u prihvatilištvu, zbog nehumanog odnosa prema životinjama – tvrdi Rudić.
Funkcioner zrenjaninske LSV je apelovao na nadležne da, radi humanog postupanja, obezbeđivanja boljih uslova u prihvatilištu i pružanja adekvatne veterinarske nege životinjama, obrate pažnju na ovaj problem i uključe aktiviste udruženja za zaštitu životinja u njegovo rešavanje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.