Politika

LSV: GRAĐANI SU TAOCI KOMARACA

ZRENJANIN – Više od mesec dana građani Zrenjanina, a naročito meštani sela, žive kao taoci komaraca, ocenio je na konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Rudić. 

Aleksandar Rudić
Aleksandar Rudić

– Prosto je neshvatljivo da u 21. veku stanovnike zrenjaninske opštine muči isti problem koji je mučio i naše pretke u vreme kada je dobar deo srednjeg Banata bio močvara. Svi se sećamo, a stariji naročito, nekih srećnijih vremena, kada su nas avioni poljoprivredne avijacije redovno nadletali prskajući komarce i kada smo letnje mesece provodili u parkovima i kampujući pored reke. Danas je, nažalost, boravak u prirodi nemoguć jer je brojnost populacije ovih insekata tolika da je postalo nezamislivo jutarnje i večernje sate provesti bilo gde osim u zatvorenoj prostoriji – istakao je Rudić. 

On je naglasio da je Gradska uprava preko jedne firme snabdela seoske mesne zajednice simboličnom količinom preparata koji je deljen meštanima za tretiranje larvi komaraca u septičkim jamama i mestima gde se u domaćinstvima zadržava voda.

Podeli članak
sinovoz
FAM