• LSV: GRAĐANI SU TAOCI KOMARACA

    Boravak u prirodi je nemoguć, tvrdi Aleksandar Rudić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Više od mesec dana građani Zrenjanina, a naročito meštani sela, žive kao taoci komaraca, ocenio je na konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Rudić. 

    Aleksandar Rudić
    Aleksandar Rudić

    – Prosto je neshvatljivo da u 21. veku stanovnike zrenjaninske opštine muči isti problem koji je mučio i naše pretke u vreme kada je dobar deo srednjeg Banata bio močvara. Svi se sećamo, a stariji naročito, nekih srećnijih vremena, kada su nas avioni poljoprivredne avijacije redovno nadletali prskajući komarce i kada smo letnje mesece provodili u parkovima i kampujući pored reke. Danas je, nažalost, boravak u prirodi nemoguć jer je brojnost populacije ovih insekata tolika da je postalo nezamislivo jutarnje i večernje sate provesti bilo gde osim u zatvorenoj prostoriji – istakao je Rudić. 

    On je naglasio da je Gradska uprava preko jedne firme snabdela seoske mesne zajednice simboličnom količinom preparata koji je deljen meštanima za tretiranje larvi komaraca u septičkim jamama i mestima gde se u domaćinstvima zadržava voda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika