Politika

LSV: DAN OSLOBOĐENJA SE NE OBELEŽAVA ADEKVATNO

aleksandar marton
Aleksandar Marton

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da lokalna vlast u Zrenjaninu ne obeležava adekvatno Dan oslobođenja grada od fašizma, poručio je Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

 

Aleksandar Marton

 

– Pre sedamdeset i tri godine naš grad je dočekao slobodu posle četrdeset i dva meseca okupacije, koja je u smrt odvela hiljade naših sugrađana. U toku Drugog svetskog rata u Zrenjaninu nestala je gotovo čitava jevrejska zajednica. Pobeda nad idejom zla i mržnje nameće potrebu ozbiljnijeg podsećanja na Drugi svetski rat, ali i slavnu borbu antifašističkog pokreta – istakao je Marton.

 

Drugi oktobar se nekada u Zrenjaninu slavio kao Dan grada. Nažalost, to više nije tako, smatra Marton.

 

– Ipak, zar nije bilo adekvatno održati svečanu sednicu Skupštine grada ili javni čas za sve zrenjaninske učenike na kojem će se govoriti o zlu fašizma i antifašističkoj borbi? Zrenjanin se hvalio paradom za Dan pobede. Hvalila se i Srbija paradom povodom Dana oslobođenja Beograda. Liga socijaldemokrata Vojvodine traži i očekuje od lokalnih vlasti da ozbiljno shvate ove primedbe i isprave propuste – navodi Marton.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Komunisti i ligasi svi zajedno sluze istom gazdi svedskom globalizmu ! Dole crvenoj okupacija slava Srbiji!

sinovoz