• LSV: DAN OSLOBOĐENJA SE NE OBELEŽAVA ADEKVATNO

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da lokalna vlast u Zrenjaninu ne obeležava adekvatno Dan oslobođenja grada od fašizma, poručio je Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina.     – Pre sedamdeset i tri godine naš grad je dočekao slobodu posle četrdeset i dva meseca okupacije, koja je u smrt odvela hiljade naših […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV: DAN OSLOBOĐENJA SE NE OBELEŽAVA ADEKVATNO

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da lokalna vlast u Zrenjaninu ne obeležava adekvatno Dan oslobođenja grada od fašizma, poručio je Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

     

    Aleksandar Marton

     

    – Pre sedamdeset i tri godine naš grad je dočekao slobodu posle četrdeset i dva meseca okupacije, koja je u smrt odvela hiljade naših sugrađana. U toku Drugog svetskog rata u Zrenjaninu nestala je gotovo čitava jevrejska zajednica. Pobeda nad idejom zla i mržnje nameće potrebu ozbiljnijeg podsećanja na Drugi svetski rat, ali i slavnu borbu antifašističkog pokreta – istakao je Marton.

     

    Drugi oktobar se nekada u Zrenjaninu slavio kao Dan grada. Nažalost, to više nije tako, smatra Marton.

     

    – Ipak, zar nije bilo adekvatno održati svečanu sednicu Skupštine grada ili javni čas za sve zrenjaninske učenike na kojem će se govoriti o zlu fašizma i antifašističkoj borbi? Zrenjanin se hvalio paradom za Dan pobede. Hvalila se i Srbija paradom povodom Dana oslobođenja Beograda. Liga socijaldemokrata Vojvodine traži i očekuje od lokalnih vlasti da ozbiljno shvate ove primedbe i isprave propuste – navodi Marton.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Komunisti i ligasi svi zajedno sluze istom gazdi svedskom globalizmu ! Dole crvenoj okupacija slava Srbiji!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika