• LIGAŠI TRAŽE VOJVOĐANSKU POLICIJU

    Aleksandar Rudić podvukao da ovo nije zahtev za paralelnim policijskim snagama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Aleksandar Rudić saopštio je da se LSV zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu.

    Aleksandar Rudić
    Aleksandar Rudić

    – Policijski sekretarijat bi bio nova organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, obrazovan za koordinaciju  rada policijskih uprava  i policijskih stanica na području AP Vojvodine. Mi predlažemo i da njegovo sedište bude u Novom Sadu, a da njegovim radom rukovodi sekretar koga, na predlog Pokrajinske vlade, imenuje ministar unutrašnjih poslova Vlade Srbije – objasnio je Rudić.

    On je podvukao da ovo nije zahtev za paralelnim policijskim snagama u Vojvodini, već isključivo zahtev da se policijska uprava decentralizuje u cilju poboljšanja usluga građanima.

    – Zalažemo se za posebnu organizacionu strukturu MUP-a Srbije na teritioriji AP Vojvodine, ne samo iz organizacionih razloga, koji su nesporni, već i zbog specifičnosti Vojvodine kao višenacionalne sredine – izjavio je potpredsednik zrenjaninskog odbora LSV.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]