Politika

LIGAŠI TRAŽE VOJVOĐANSKU POLICIJU

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Aleksandar Rudić saopštio je da se LSV zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu.

Aleksandar Rudić
Aleksandar Rudić

– Policijski sekretarijat bi bio nova organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, obrazovan za koordinaciju  rada policijskih uprava  i policijskih stanica na području AP Vojvodine. Mi predlažemo i da njegovo sedište bude u Novom Sadu, a da njegovim radom rukovodi sekretar koga, na predlog Pokrajinske vlade, imenuje ministar unutrašnjih poslova Vlade Srbije – objasnio je Rudić.

On je podvukao da ovo nije zahtev za paralelnim policijskim snagama u Vojvodini, već isključivo zahtev da se policijska uprava decentralizuje u cilju poboljšanja usluga građanima.

– Zalažemo se za posebnu organizacionu strukturu MUP-a Srbije na teritioriji AP Vojvodine, ne samo iz organizacionih razloga, koji su nesporni, već i zbog specifičnosti Vojvodine kao višenacionalne sredine – izjavio je potpredsednik zrenjaninskog odbora LSV.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.