• LIGA U ZRENJANINU TRAŽI DA PRORADI RADIO

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Zrenjaninu da što pre pokrenu aktivnosti koje će omogućiti nastavak rada zrenjaninskog radija.     Kao što je poznato, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije donelo je uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija, medija koji nisu privatizovani, na lokalne samouprave.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LIGA U ZRENJANINU TRAŽI DA PRORADI RADIO

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Zrenjaninu da što pre pokrenu aktivnosti koje će omogućiti nastavak rada zrenjaninskog radija.

     

    Aleksandar Marton

     

    Kao što je poznato, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije donelo je uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija, medija koji nisu privatizovani, na lokalne samouprave.

     

    Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij.

    Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je bilo nedopustivo gašenje radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao građane Zrenjanina o aktuelnim događajima.

     

    Bitno je naglasiti i da prestanak rada ove radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je  ovaj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao građane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.

    Interes građana Zrenjanina svima mora biti na prvom mestu, te se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]