• Liga socijaldemokrata Vojvodine traži obeštećenje penzionera

    Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin postavlja pitanje da li će penzionerima biti uvećane ili samo vraćene penzije, kao i da li će biti nadoknađena šteta koju su pretrpeli tokom „mera štednje“ koje su ih dovele do ruba egzistencije, poručio je član Izvršnog odbora LSV Zrenjanin Šandor Šomođi.   – Iznenađeni smo slavodobitnim izjavama predstavnika vlasti […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Liga socijaldemokrata Vojvodine traži obeštećenje penzionera

    Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin postavlja pitanje da li će penzionerima biti uvećane ili samo vraćene penzije, kao i da li će biti nadoknađena šteta koju su pretrpeli tokom „mera štednje“ koje su ih dovele do ruba egzistencije, poručio je član Izvršnog odbora LSV Zrenjanin Šandor Šomođi.

     

    – Iznenađeni smo slavodobitnim izjavama predstavnika vlasti koji najavljuju ukidanje Zakona o privremenom uređivanju isplate penzija i to za šest meseci. Najpre, to znači da će Zakon koji je najavljivan i usvojen kao privremeni, u tom trenutku imati četiri godine. Drugo, nejasno je da li uvećanje penzija koje se istovremeno najavljuje, podrazumeva da će one biti vraćene na nivo iz 2014, ili da će povrh toga biti i uvećane? U svakom slučaju, vlast je dužna da saopšti jasnu formulu po kojoj će penzije biti uvećane – kazao je Šomođi.

     

    On je dodao da ukidanje Zakona i najavljeno povećanje penzija ne sme da isključi obeštećenje penzionera za novac koji im je zakinut proteklih godina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. U svakoj pravnoj drzavi se ovakav slucaj nikad ne bi desio. Da se nesto slicno desi nekom greskom i da je nekom nesto oduzeto, bio bi obestecen sa pripadajucom kamatom. Kod nas naravno, lopovi s obe strane zakona, mogu da rade sta hoce.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika