• LIGA NEZADOVOLJNA BUDŽETOM ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina oštro su kritikovali predlog budžeta za 2017. godinu. Odbornik LSV Aleksandar Marton kritikovao je proceduru pripreme budžeta i činjenicu da je izostala javna rasprava. – Nažalost, iz godine u godinu Zrenjanin ima manje sredstava na raspolaganju. To je posledica procesa opšte centralizacije, a […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LIGA NEZADOVOLJNA BUDŽETOM ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina oštro su kritikovali predlog budžeta za 2017. godinu.

    Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine

    Odbornik LSV Aleksandar Marton kritikovao je proceduru pripreme budžeta i činjenicu da je izostala javna rasprava.

    – Nažalost, iz godine u godinu Zrenjanin ima manje sredstava na raspolaganju. To je posledica procesa opšte centralizacije, a poslednji primer je izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave kojom su gradovi i opštine dodatno izgubili sredstva. Očito je da u Srbiji polako nestaje samouprave na lokalnom nivou, a na taj način se krši Evropska povelja o lokalnoj samoupravi koju je naša zemlja ratifikovala još 2007. godine i kao članica Saveta Evrope dužna je da je poštuje – izjavio je Marton.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika