• Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas na protestu u Zrenjaninu (Foto)

    Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas bio je jedan od govornika na osmom po redu protestu „1 od 5 miliona“, koji je večeras održan u Zrenjaninu.   Osim Đilasa, Zrenjanincima su se obratili i poslanik Demokratske stranke Miroslav Vasin, nekadašnji pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke, čiji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas na protestu u Zrenjaninu (Foto)

    Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas bio je jedan od govornika na osmom po redu protestu „1 od 5 miliona“, koji je večeras održan u Zrenjaninu.

     

    Osim Đilasa, Zrenjanincima su se obratili i poslanik Demokratske stranke Miroslav Vasin, nekadašnji pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke, čiji je lider Vuk Jeremić. Govorili su i predsednik ZEP Zeleni Dejan Bulatović i predsednik USS Sloga Željko Veselinović. Organizatori protesta najavili su i dolazak Boška Obradovića, lidera Dveri, ali on večeras nije došao u Zrenjanin.

     

    Jedna od tema današnjeg protestnog okupljanja bilo je privođenje Zrenjaninaca Miljana Čičića i Milana Pernata, osnivača Pokreta ujedinjenih fantoma. Oni su, da podsetimo, uhapšeni nakon što su u zgradu RTS-a uneli električnu testeru.

     

    – To veče niko od nas nije želeo nikakvo nasilje i nije pokazivao nikakvo nasilje. Ljudi koji protestuju ne žele nasilje, već promene u zemlji. A znaćemo da je Srbija slobodna onda kada TV Pink ne bude imala nacionalnu frekvenciju – poručio je Đilas.

     

    Nikola Jovanović je kazao da je došao u Zrenjanin zbog dva prijatelja, zbog Čičića i Pernata.

     

    – Došao sam da im kažem hvala, da im se izvinim što nisam na vreme ušao u zgradu RTS-a sa njima. Treba da ulazimo tamo sve dok ne srušimo TV Bastilju – poručio je Jovanović.

     

    On je podsetio da je juče smenjen predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

     

    – Počela je buna protiv dahija, a nećemo se smiriti dok i Murat ne ode – rekao je Jovanović.

     

    Nakon obraćanja govornika, učesnici protesta su se uputili u protestnu šetnju po gradu.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]