• LEVICA SRBIJE: POLOVINA GRADSKIH VEĆNIKA SU BIVŠE DEMOKRATE

    Ova partija se zalaže za uvođenje direktnih, većinskih izbora za članove gradskih i opštinskih veća

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Od momenta uspostavljanja vlasti 2012. godine do danas jedina stvar koju je SNS unapredila u Srbiji jeste političko parazitiranje, ističe Milan Pernat, poverenik Levice Srbije za Zrenjanin, i dodaje da su političke stranke danas prepune društvenih mediokriteta koji zarad sitnih, ličnih interesa preleću svaki dan u vladajuću stranku, ne bi li bili deo sistema naprednjačke vlasti.

    levica-srbije

    – Sastav novoformiranog Gradskog veća u Zrenjaninu samo je još jedna loša replika vlasti SNS u Srbiji. Još uvek nema tačne informacije za koju je oblast koji gradski većnik zadužen. Postavlja se pitanje šta članove Gradskog veća kvalifikuje za obavljanje tako ozbiljne funkcije? Da li su to diskutabilne fakultetske diplome sticane preko noći na raznim privatnim fakultetima ili možda iskustvo u obavljanju iste funkcije samo u mandatu vlasti Demokratske stranke? Od devet članova Gradskog veća polovina su bili članovi DS i visoki funkcioneri te stranke do 2012. godine. Možda je Demokratska stranka izgubila izbore te godine, ali njeni uznapredovani kadrovi očigledno nisu – naglašava Pernat. 

    Levica Srbije se zalaže za uvođenje direktnih, većinskih izbora za članove gradskih i opštinskih veća, i to u odnosu na broj stanovnika u gradu ili opštini, ali ne više od 15.

    – Ovakvim načinom izbora građani bi direktno birali svoje predstavnike u vlasti, a izabrani većnici bi odgovarali građanima, a ne političkoj centrali SNS-a – zaključuje Pernat. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]