• LEVICA SRBIJE: NA DELU RADNIČKO ROPSTVO

    ZRENJANIN – Levica Srbije u Zrenjaninu podsetila je da se 2. decembra obeležava Međunarodni dan ukidanja ropstva i da je to dan kada je usvojena konvencija UN za suzbijanje trgovine ljudima. – Današnje ropstvo uključuje prinudni rad, iskorištavanje, služenje u domaćinstvima, prodaju dece zbog udaje i seksualno ropstvo. Milioni ljudi, bez razlike, deca, žene i muškarci […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LEVICA SRBIJE: NA DELU RADNIČKO ROPSTVO

    ZRENJANIN – Levica Srbije u Zrenjaninu podsetila je da se 2. decembra obeležava Međunarodni dan ukidanja ropstva i da je to dan kada je usvojena konvencija UN za suzbijanje trgovine ljudima.

    levica-srbije-1

    – Današnje ropstvo uključuje prinudni rad, iskorištavanje, služenje u domaćinstvima, prodaju dece zbog udaje i seksualno ropstvo. Milioni ljudi, bez razlike, deca, žene i muškarci su robovi u sadašnjosti – ističe Dejana Pataki iz Levice Srbije i dodaje da je u Srbiji na delu radničko ropstvo. 

    Kako navodi, ovde je odnos prema radniku vrlo sličan ropskom odnosu.

    – Ove ropske uslove im je obezbedila država i to kroz oprobanu formulu – odobravanje stanovništvu kredita, uništavanje domaće industrije, davanje stranom investitoru subvencije, pa je ovo ropstvo malo mutiralo jer mu radnici prilaze dobrovoljno, ne daju otkaze, nego se grabe za posao pošto su u dužničkom, kreditnom ropstvu, i nemaju drugih načina da zarade za hleb – objašnjava Pataki.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]